Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Snickers boterkoek

12 juli 2019 by Gabriella Leave a Comment

Deze heerlijke Snickers boterkoek is een mooie aanvulling op mijn flinke collectie boterkoekrecepten. Mijn liefde voor boterkoek is groot, heel erg groot. Het begon met een simpele vanille variant, maar inmiddels ken en bak ik veel verschillende recepten.

Het idee voor deze Snickers boterkoek ontstond op een mooie zondagochtend. Ik had zin om te bakken, dacht aan wat ik echt lekker vond en dagdroomde vervolgens over de heerlijke boterhammen met hagelslag en pindakaas die ik vroeger weleens kreeg. Wij noemden ze thuis altijd Snickers boterhammen. Niets mis met een lekker bammetje, maar die smaak in een boterkoek vangen is natuurlijk nog veel lekkerder.

Snickers boterkoek

Zelf geniet ik het meest van de Snickers boterkoek als hij echt goed koud is. Ik heb er ook een pindakaasbotercreme bij gemaakt, maar zonder dat, schuif je hem vast ook zonder moeite naar binnen.

Ingrediënten voor Snickers boterkoek

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram bloem
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram pindakaas met stukjes noot
  • 100 gram hagelslag (melk of puur)
  • 1 ei
  • 1 snuf zout

Pindakaasbotercreme

  • 50 gram boter
  • 75 gram pindakaas
  • 50 gram poedersuiker

Iedereen klaar? Bakken maar

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd de koude boter in stukjes en doe deze samen met de pindakaas, een snuf zout en de lichtbruine basterdsuiker in een kom. Roer alles met een mixer (of keukenmachine) goed door elkaar totdat je een soort luchtige mousse hebt.
  3. Doe de bloem, hagelslag en 1 ei bij de boter en kneed alles met de handen goed door elkaar. Is het deeg heel erg plakkerig? Maak er dan een bol van en leg het even in de koelkast totdat het goed koud is.
  4. Beleg een bakvorm met bakpapier, verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en bak de boterkoek in 30 minuten mooi bruin.
  5. Het allerlekkerste is de Snickers boterkoek als hij helemaal koud is. Laat hem dus goed afkoelen en schuif hem, zodra hij op kamertemperatuur is, in de koelkast.
  6. Voor de pindakaasbotercreme doe je de koude boter, poedersuiker en pindakaas in een kom. Mix alles met een handmixer goed door elkaar, totdat er een fluffy geheel ontstaat. Spuit deze op de Snickers boterkoek als hij echt goed koud is.
Snickers boterkoek
Hier ga je toch van watertanden?

Deze heerlijke boterkoek met pindakaas en chocola kan je een dag of 3 in de koelkast bewaren. Who am I kidding? Je eet hem natuurlijk gewoon direct op. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 26
Lieve jongen in de tram, »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in