Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Over Gabriëlla
  • Het (on)gezonde leven
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Een rustig hoofd
  • Gab’s baby
    • Alles over baby’s
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
    • Anne’s recepten
    • Stephanie’s recepten
  • Gab’s reviews
  • Contact

Spinaziesalade met amarant

15 augustus 2018 by Gabriella Leave a Comment

Quinoa is leuk en bulgur is lekker, maar als je echt hip wilt zijn, dan moet je ‘aan de’ amarant. Dit nichtje van het eerstgenoemde korreltje is geen graan, maar een zaadje en past prima in verschillende recepten. Zo kan je er cake van maken, maar het ook in een salade verwerken. De smaak is een beetje aards en tegelijkertijd lekker fris. Ik vind deze spinaziesalade met amarant dan ook een groot succes! 

Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram amaranth
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes ‘groente’
  • Licht pittige kiemgroenten
  • 2 theelepels dille
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout
  • Peper

    Spinaziesalade met amarant

    Spinaziesalade met amarant

Iedereen klaar, bakken maar!

  1. Kook de amarant volgens de verpakking, maar voeg aan het water de bouillonblokjes toe. Zo krijgt de amarant een kruidigere smaak.
  2. Snipper de ui, plet de knoflook, doe de kruiden erbij en fruit dit geheel in een wok of grote hapjespan. Zodra de ui glazig begint te worden, doe je spinazie bij. Deze bak je maar kort mee, zodat de blaadjes knapperig blijven. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
  3. Na het koken blijft de amarant ‘nattig’. Uitlekken heeft geen zin, maar je kan het wel alvast met een lepel op het bord verspreiden. Hierdoor koelt het alvast iets af en wordt het steviger. Ook de spinazie mag je iets kouder laten worden, zodat je straks een lauwwarme salade hebt.
  4. Bovenop het rondje amarant leg je de spinazie. Daar bovenop komt de geitenkaas en als laatste voeg je de kiemgroenten toe.

 Het is een lekker diner, maar uiteraard kan je deze spinaziesalade met amarant ook gewoon als lunch of bijgerecht eten. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW KIDS – Mae-proof genieten bij Abel. Tasman
En de winnaar van de Seepje winactie is….. »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

HEMA

Maxaro Keukens

Maxara keukens

Instagram

Meer gabriellavanrosmalen.nlFollow on Instagram

B.A.E.

Nieuw

  • Vegetarische quiche met doperwten en oesterzwammen
  • De 5 leukste hotspots in Utrecht
  • De eerste keer met je kind op wintersport – 5 tips!

Copyright © 2019 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Gabriellavanrosmalen.nl maakt gebruik van cookies om het online gebruiksgemak te vergroten en om na te gaan hoe je de site gebruikt. Ok