Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Spinaziesalade met amarant

15 augustus 2018 by Gabriella Leave a Comment

Quinoa is leuk en bulgur is lekker, maar als je echt hip wilt zijn, dan moet je ‘aan de' amarant. Dit nichtje van het eerstgenoemde korreltje is geen graan, maar een zaadje en past prima in verschillende recepten. Zo kan je er cake van maken, maar het ook in een salade verwerken. De smaak is een beetje aards en tegelijkertijd lekker fris. Ik vind deze spinaziesalade met amarant dan ook een groot succes! 

Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram amaranth
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes ‘groente'
  • Licht pittige kiemgroenten
  • 2 theelepels dille
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout
  • Peper

    Spinaziesalade met amarant

    Spinaziesalade met amarant

Iedereen klaar, bakken maar!

  1. Kook de amarant volgens de verpakking, maar voeg aan het water de bouillonblokjes toe. Zo krijgt de amarant een kruidigere smaak.
  2. Snipper de ui, plet de knoflook, doe de kruiden erbij en fruit dit geheel in een wok of grote hapjespan. Zodra de ui glazig begint te worden, doe je spinazie bij. Deze bak je maar kort mee, zodat de blaadjes knapperig blijven. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
  3. Na het koken blijft de amarant ‘nattig'. Uitlekken heeft geen zin, maar je kan het wel alvast met een lepel op het bord verspreiden. Hierdoor koelt het alvast iets af en wordt het steviger. Ook de spinazie mag je iets kouder laten worden, zodat je straks een lauwwarme salade hebt.
  4. Bovenop het rondje amarant leg je de spinazie. Daar bovenop komt de geitenkaas en als laatste voeg je de kiemgroenten toe.

 Het is een lekker diner, maar uiteraard kan je deze spinaziesalade met amarant ook gewoon als lunch of bijgerecht eten. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW KIDS – Mae-proof genieten bij Abel. Tasman
En de winnaar van de Seepje winactie is….. »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in