Categorieën Friday Favorites

Ganache taartje met cookie dough

Voor dit recept hoor ik waarschijnlijk een apart plekje in de calorieën-hel te krijgen, want man, wat zitten er veel in. Maar hij het is waard. Dit ganache taart met cookie dough is namelijk om je vingers bij af te likken. Sterker nog, om ze bij op te eten. Geduld is noodzakelijk, want hij is het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt. Voordeel is wel dat je je er dan extra lang op kan verheugen! 

Ingrediënten

Cookie dough 

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte bloem
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 zakje vanillesuiker (9 gram)
  • 4 theelepels melk
  • 1 snufje zout
  • 50 gram chocolade vlokken

Ganache 

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram melkchocolade

Iedereen klaar? Bakken maar!

Cookie dough 

  1. Haal de roomboter een half uurtje van tevoren uit de koelkast, zodat hij zacht kan worden. Snijd er daarna blokjes van, doe deze samen met de suikers in een kom en mix alles goed door elkaar totdat je een fluffy geheel overhoudt.
  2. Voeg daarna de bloem, het vanille extract, het zout en de melk toe en mix alles nogmaals goed door elkaar heen.
  3. Kneed als laatste de chocolade vlokken door het deeg heen.
  4. Nu is de cookie dough klaar om koud te laten worden! Ik heb gekozen voor gezellige glazen schaaltjes (daar kan je er dan ongeveer 10 mee vullen), maar uiteraard mag je het deeg ook gewoon in een taartvorm doen.

Ganache 

  1. Breek de chocoladereep in kleine stukjes en doe deze alvast in een hittebestendige kom.
  2. Breng in een pannetje de slagroom aan de kook, maar blijf wel roeren. Anders krijg je zo'n vies laagje onderin je pan.
  3. Zodra de slagroom bubbeltjes vertoont, haal je hem direct van het vuur en giet je het over de chocolade.
  4. Spatel nu net zo lang totdat de chocolade gesmolten is en je een glad mengsel hebt. Laat dit afkoelen totdat het flink ingedikt is. Als je veel geduld hebt, dan kan dit gewoon buiten de koelkast, maar je kan er ook de vaart inhouden door de ganache echt koude rillingen te bezorgen. Hou hem echter wel in de gaten, anders wordt het te hard!
  5. Is de ganache echt goed afgekoeld? Klop het dan luchtig met een mixer, strijk het uit over de cookie dough bodem en zet het voor minimaal een nacht in de koelkast.

Als decoratie heb ik Tompouce popcorn en chocolaatjes van Hema gebruikt, maar uiteraard kan je er ook andere lekkere dingen op mikken. Geniet ervan (en denk niet aan de kcal)! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden