Categorieën homepageMindset

10 verschrikkelijk slechte oneliners waar een kern van waarheid in zit

Iedere maandag begin ik op dezelfde manier. Allereerst schuif ik bij Mae de pap naar binnen, daarna flans ik zelf een ontbijtje in elkaar, zet ik thee, drop ik de kleine wup op de grond met wat blokken en maak ik mijn weekplanning in orde. Heerlijk vind ik dat! Bij het invullen hoort ook het noteren van een cheesy spreuk, aangezien dat vakje er ook bij staat. En alhoewel ze verschrikkelijk slecht zijn, zit er echt een kern van waarheid in. Ik heb de 10 meest motiverende oneliners van de afgelopen tijd voor je op een rijtje gezet. 

  1. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. – Wie had ooit gedacht dat ik op mijn 27ste nog iets aan good old Pippi zou hebben! Want eerlijk is eerlijk, een punt heeft ze.
  2. Op het einde komt het altijd goed, anders is het nog niet het einde. – Je hebt na al die tientallen blogs die ik inmiddels geschreven heb, vast wel door dat ik in een soort buitencategorie ‘doemdenken' val. Deze ‘wijsheid' vind ik dan ook erg treffend.
  3. Zelfs al zijn het babysteps, je komt vooruit. – Wij mensen, hebben altijd de neiging alles maar snel, sneller, snelst te willen, vooral als het op herstel aankomt. Adem diep in, rustig uit en besef je dat vooruit, vooruit is, hoe snel je ook gaat.
  4. Als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. – Oh, wat ben ik er goed in: mopperen als iets anders gaat dan dat ik van tevoren gepland heb. Helemaal als ik het nog nooit heb gedaan. Maar ja, als je het niet probeert…

    Afbeelding door rawpixel (via Pixabay)

  5. De vlieger gaat omhoog door tegenwind. – De ene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen. Overigens zit het altijd tegen als je een spelletje met Wim doet, maar dat is een ander verhaal. Het voelt soms ongelooflijk shit als je extra hard moet werken voor iets, maar wie weet kom jij dan nog beter uit de verf!
  6. Doe wat je altijd deed en je zult krijgen wat je altijd kreeg. – Diep is ‘ie, he? Maar o, zo waar. Als je een doel voor ogen hebt, maar niet bereid bent ervoor te werken, ga je er ook niet komen.
  7. Vallen is niet erg, blijven liggen als het gebeurd is, wel. – Ik vind dit zo'n topper. Tegenslagen krijgen we allemaal, maar het gaat erom hoe we ermee omgaan. Blijf jij liggen of sta je op en vecht je terug?
  8. Fake it 'till you make it. – Nog niet zolang geleden zei een collega dit tegen mij en sindsdien herhaal ik het regelmatig tegen m'n spiegelbeeld. In je hoofd heb je het al voor elkaar gekregen en nu ga jij je zo gedragen dat de buitenwereld het ook gelooft.
  9. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. – ‘Deze week 3 keer naar de sportschool gaat vast niet lukken, ik heb het zo druk.' Of: ‘Als ik op die dag boodschappen doe en in het weekend de boeken in duik, dan kan ik mooi 3 keer sporten deze week'. Zie jij het verschil ook?
  10. JE HEBT GEEN HONGER!! – Deze staat standaard op mijn weekplanner. Iedere keer als ik naar de keuken loop en wat lekkers zoek, zie ik hem staan. Meestal gooi ik m'n handen in de lucht, draai ik me luid zuchtend om en mopper ik: oké, dan niet. Een aanrader, ik zeg het je.

Heb jij nog een mooie aanvulling op dit verschrikkelijk slechte lijstje? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden