Categorieën Eten is liefdehomepage

Nationale Week zonder Vlees – Ik doe mee! Jij ook?

Ruim een jaar geleden probeerde ik het al eens uit: een week alleen vegetarisch eten. Het beviel ontzettend goed, maar mede door een protesterende man en luiheid van mijn kant, sloop het vlees mijn weekmenu weer in. Deze week is het echter de Nationale Week zonder Vlees en ik doe gewoon weer mee! Jij ook? 

Het principe is simpel: je eet van maandag 5 maart tot en met zondag 11 maart geen vlees. Buiten het feit dat je daarmee heel veel koetjes, kalfjes, kippetjes en varkentjes redt, ben je ook nog eens enorm goed bezig voor het milieu.

Waarom bestaat de Nationale Week zonder Vlees?

Bron: Week zonder Vlees Magazine

De Week is bedacht door Isabel Boerdam, die bekend is door haar blog De Hippe Vegetariër. Zij eet al sinds haar negende vegetarisch en vindt iedere dag vlees eten eigenlijk niet meer van deze tijd. Waarom niet? Ik zet de feiten even voor je op een rijtje. Als je een week lang geen vlees eet, dan bespaar je:

  • 7 maanden douchewater. Met 1 douchebeurt verbruik je ongeveer 51 liter water en 1 dag geen vlees eten, levert je 1476 liter water op. Door een hele week geen vlees te eten, hou je dus 7 maanden douchewater over!
  • 114 km autorijden. Weet jij dat er voor het verwerken van vlees ontzettend veel CO2 nodig is? Wanneer je een hele week geen vlees eet, bespaar je 1740 gram CO2, wat weer gelijk staat aan 114 km.
  • 1 blije kip. Stel dat je een gemiddelde vleeseter bent, dan prop je gemiddeld 200 gram op een dag naar binnen. Een kip bevat ongeveer 1600 gram consumeerbaar vlees. Als je (iets meer dan) een week geen vlees eet, hou je dus 1 zeer gelukkige kip over.

Dit zijn voor mij redenen genoeg om een week even geen vlees te eten. En daarbij komt ook dat ik mezelf weer uitdaag om nieuwe recepten te proberen. Zo eten we deze week onder andere een keer pizza met brie en spinazie en maïssoep. Ik heb er nu al trek in!

Doe jij ook mee? Durf en wil jij voor 1 week het vlees aan de kant schuiven? Ik ben onwijs benieuwd! 

Bron: https://weekzondervlees.nl // Inschrijven: https://weekzondervlees.nl/schrijf-je-in/

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden