Categorieën Eten is liefde

Mega-vega-experiment dag 4: ik vegetarisch, hij salami

Op maandag 28 september start mijn mega-vega-experiment! Ik eet dan 5 dagen lang vegetarisch. Geen zelfgemaakte kipsalade, geen wrappizza’s met coburgerham en chilli con niets, want gehakt zit er niet meer in. Afzien wordt het!

Run Gab, ruuuunn!

Tijdens het hardlopen hadden een vriendin (en tevens dartelmaatje) en ik het erover om mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Al dat rondrennen is geestig, maar draven met een doel is vast nog veel leuker. En laat nou net op 1 oktober de inschrijving van de (kwart) marathon van start gaan! Dus om 9:00 uur zat deze voormalige luiaard zich in te schrijven voor een van de grootste evenementen in Rotterdam.

Zuur bekkie

Een onvervalst Rens Kroesje – sweet & sour breakfast

Daarna volgde het ontbijt. Dit was een redelijk groot experiment (in een experiment!). In de Allerhande stond een op het oog lekker recept voor een ontbijtsmoothie van Rens Kroes. De ingrediënten (1 avocado, 2 citroenen, 5 dadels en een shitload kaneel) leken me wat merkwaardig, maar als Rens het zegt, is het vast lekker.

Niet dus. Man, zelfs tijdens het schrijven van deze blog krijg ik nog last van een zuur bekkie. In plaats van de beloofde kickstart van de dag kreeg ik maagpijn. Geen aanrader dus.

Gebakken eitje en tortizza

Maar dan nu de echte vegetarische uitdagingen: de lunch! Vandaag bestond die uit gegrilde champignons, courgette en paprika, een gebakken eitje en geitenkaas. Klinkt misschien simpel, maar het smaakte heerlijk en het vulde ook prima!

Het diner was nog veeeel lekkerder, namelijk tortizza's. Ik heb hiervan al eens een recept online gezet, maar vandaag moest natuurlijk de vegetarische versie worden gemaakt. Dus de coburgerham werd aan de kant geschoven voor tomaat, mozzarella en basilicum. Vriendlief zag het vegetarische gebeuren allemaal niet meer zo zitten. Bij hem zat er dus een flinke berg salami op.

Conclusie dag 4

Het begint echt te wennen. Het enige wat ik nog mis, is een zoute bite. Heel vaak laat je de smaak van een gerecht afhangen van het soort vlees of vis dat je gebruikt. Omdat ik dat nu weglaat, lijkt het incompleet. Maar dat is een kwestie van nieuwe smaken ontdekken en wellicht ook oude door ontwikkelen. Of klink ik nu heel erg zweverig?

Nog één dag en dan is mijn experiment ten einde. Dan ga ik ook beslissen of ik het doorzet en vegetarisch blijf, overstap naar flexitariër of me gewoon weer helemaal op het vlees stort. Je leest het hier!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden