Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Tortizza

14 augustus 2015 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die niet van pizza houdt. Zelf ben ik gek op een dunne bodem en veel kaas, maar ook tegen de Amerikaanse variant zeg ik geen nee. Helaas hoort dit lekkernij niet echt thuis op Gezond met Gab. Hoeveel groente je er ook op doet, calorie-arm en vetvrij zal hij niet worden. Daarom heb ik de gezonde variant bedacht waar je wel met een gerust hart van kan genieten!

Ingrediënten

De meest gezonde variant van de o zo bekende pizza!

De meest gezonde variant van de o zo bekende pizza!

  • 1 volkoren tortilla
  • 1 blik tomatenblokjes of een pakje gezeefde tomaten
  • 1 paprika
  • Een handje champignons
  • 1 plakje coburgerham
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • Italiaanse kruiden of oregano

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Mix de tomatenblokjes helemaal glad en breng de saus op smaak met oregano of Italiaanse kruiden en peper en zout. Als je een pakje gezeefde tomaten hebt gekocht, kan je het mixen natuurlijk overslaan. Smeer de tortilla ruim in met het mengsel.
  3. Was de paprika en poets de champignons. Het gerucht gaat dat als je deze in water wast, ze hun smaak verliezen. Ik durf ze daarom met geen druppel meer in aanraking te laten komen. Snijd daarna beide groente in reepjes en leg ze op de tortilla met tomatensaus.
  4. Scheur de coburgerham in stukjes en verdeel deze over de groente. Ik heb 1 plakje coburgerham gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook meer op doen.
  5. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze uit over de tortilla.
  6. Na 15 minuten in de oven is je tortizza geboren en kan je genieten van een overheerlijke en gezonde maaltijd!

Enne… ken ‘ie ook anders?

Met een tortizza kan je eindeloos variëren. Zoals je op de foto ziet, is de linker tortizza belegd met salami. Iets minder gezond, maar mijn vriend vindt dat lekkerder dan coburgerham.

Daarnaast kan je de vleeswaren ook vervangen door zalm of tonijn, of kies met courgette en aubergine voor een geheel vegetarische variant. Zelfs de saus kan je nog naar eigen smaak aanpassen. Wat dacht je van een pittige versie door er een pepertje doorheen te snijden?

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hummus
Avocado uit de oven »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in