Categorieën Eten is liefde

Mega-vega-experiment dag 1: vliegende koeien

Op maandag 28 september start mijn mega-vega-experiment! Ik eet dan 5 dagen lang vegetarisch. Geen zelfgemaakte kipsalade, geen wrappizza's met coburgerham en chilli con niets, want gehakt zit er niet meer in. Afzien wordt het!

De eerste ochtend

Ik eet vrijwel nooit een hartig ontbijt. Meestal begin ik de dag met havermout, een mug muffin of pannenkoekjes. Vandaag is het echter karig aangezien ik mijn post-vakantie-boodschappen nog moet doen. Ik kom dus niet veel verder dan twee speltcrackers met notenpasta. Niet bijzonder, wel mega vega!

Het ontbijt mag me geen moeite gekost hebben, bij de boodschappen is het een ander verhaal. Ik moet echt even schakelen en bedenken wat ik dan ga eten. Normaal gesproken sla ik voor een weeshuis kipfilets in, maar deze mag (mag? moet!) ik nu laten staan. Wel verdwijnen er vegetarische gehaktballetjes, 6 paprika's, een flinke doos champignons, aubergines, courgettes, bieten en extra veel geitenkaas in mijn karretje.

Waar is mijn gerookte kip?

Salade met geitenkaas en granaatappelpitjes

De lunch is het eerste moment waarop ik mijn vlees en vis begin te missen. Geen gerookte kip of tonijn uit blik te vinden in mijn salade. Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat en smaakt mijn vega salade gewoon hartstikke lekker. De geitenkaas en granaatappelpitjes zorgen voor veel smaak en de overige ingrediënten maken het vullend.

Een chagrijnig vriendje

Vriendlief was het overigens niet eens met mijn vega-week, en dat blijkt wel uit zijn niet zo vrolijke hoofd als hij mijn chilli ziet. De tofu die er in zit, maakt het gemis naar een gewokt koetje alleen maar groter.

Zelf vind ik het eigenlijk super lekker en mis ik het vlees helemaal niet. Natuurlijk smaakt het wel anders, maar dat is vast een kwestie van wennen. Ik ben echt een enorme vleeseter dus het is logisch dat ik even moet omschakelen.

Conclusie dag 1

Ik leef nog! Dat is een mooie conclusie. De gerechten die ik vandaag heb gegeten, waren erg lekker, gevarieerd en snel klaar te maken. Ik heb nog geen moordneigingen en zie ook nog geen vliegende koeien voorbij komen.

Kom maar op, dag 2!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden