Categorieën Eten is liefde

Ik ben de beste! En jij trouwens ook

Wij vrouwen, of misschien beter gezegd: wij onzekere wezens, hebben van nature de neiging om onszelf met zevenhonderdmiljoen andere mensen te vergelijken. Natuurlijk gaat het op dit moment heel goed in ons leven, maar bij die en die gaat het toch net een stukje beter. Iets met gras en groener aan de overkant. 

Helaas kan ik hier flink over mee praten. Het komt regelmatig voor dat ik ergens blij mee ben, maar dat ik binnen 20 seconden iemand bedacht heb die het waarschijnlijk nog beter kan. Hoe hard ik ook ren en hoeveel ik ook met gewichten gooi, ik vind altijd wel iets om over te zeuren. Zo blijft er op een gegeven moment bijna niets meer van mezelf over.

Ik zie daar een held

Als jij je kan vinden in wat hierboven beschreven staat, weet je dus dat het tijd is om daar iets aan te doen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kan wel heel hard naar je roepen dat ik daar een held zie (wat ook echt zo is!), maar als je me niet gelooft, kan ik net zo goed mijn mond houden.

Je moet echt bij jezelf beginnen. Ga bijvoorbeeld elke dag voor de spiegel staan en benoem de punten waar je trots op ben. Helemaal nergens trots op zijn, bestaat niet. Ook al begin je met het noemen van die mooie ogen of je prachtige haar, dat maakt niet uit. Denk na over je prestaties en zie in dat het supergoed is dat je in zo'n korte tijd al bent waar je nu bent. Langzaamaan zal je elke dag weer iets meer van jezelf waarderen. En zodra dat gebeurt, zal je ook inzien dat jouw prestaties uitzonderlijk goed zijn.

Een strakke buik

Dingen die ik nu tegen mezelf zeg? Dat ik het heel knap vind dat ik na 4 maanden trainen al met redelijk gemak 6 km loop. Dat ik in een jaar tijd samen met vriendlief bijna 30 kg afgevallen ben. Dat ik door mijn gezonde levensstijl een bijna compleet nieuwe wintergarderobe moet aanschaffen omdat ik in mijn oude truien kan zwemmen. Dat de vormen van een strakke buik eindelijk te zien zijn.

En nee, die durf ik nog niet te showen hier. Dat komt nog wel een keer!

Waar ben jij trots op? Hoe zorg jij dat je je (bewust of onbewust) niet laat ondersneeuwen door de prestaties van een ander?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden