Eigenlijk zouden we ze pas moeten eten als de goedheiligman weer in het land is, maar voor gezonde kruidnoten maak ik graag een uitzondering. Deze lekkere exemplaren zijn niet alleen erg fijn om te eten, ze zijn ook nog eens onwijs verantwoord. Er zit geen suiker in en ook de boter en melk zijn achterwege gelaten. Hierdoor zijn ze veganistisch. Verwacht niet dezelfde structuur al die van de bekende kruidnoot. Dat hebben ze namelijk niet. Wel dezelfde smaak en dat is het belangrijkst! 

Ingrediënten

Mijn moeder vond ze op hondenbrokken lijken, maar het zijn toch echt hele lekkere, gezonde kruidnoten.

  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 flinke scheut agavesiroop
  • 4 theelepels koekkruiden
  • 5 eetlepels kokosolie
  • Een snufje zout
  • Een klein beetje vanille aroma

Indien nodig:

  • 1 eetlepel sojamelk

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de kokosolie in een bakje en zet dat voor 1 minuut in de magnetron. Het moet voor het recept namelijk vloeibaar zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Weeg de amandelmeel en boekweitmeel af en hussel dit samen met de koekkruiden goed door elkaar. Voeg hier ook meteen het snufje zout aan toe.
  4. Het is nu tijd voor vieze handen! Doe de vloeibare kokosolie, agavesiroop en de vanille aroma bij de meelsoorten en kneed alles goed door elkaar. Het is de bedoeling dat het een compact deeg wordt.
  5. Is het te droog? Doe er dan een eetlepel sojamelk bij. Toch iets te nat? Voeg dan een beetje amandelmeel toe.
  6. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en maak mooie bolletjes. Daarna mogen ze voor 20 minuten de oven in.
  7. Schrik niet als ze nog een beetje fluffy zijn. Zodra ze uit de oven komen, worden ze vanzelf knapperig.

Zo, nu kan je ook op een gezonde manier genieten van die fijne sinterklaastijd! Eet smakelijk.

Gabriella

Bekijk de berichten

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden