Categorieën Eten is liefdehomepage

Een week (of een leven!) zonder vlees? Appeltje eitje!

Weet je wat het lastigste was aan de Week zonder Vlees? Het gezucht, gekreun en gesteun van Wim in m'n oor, iedere keer als er weer iets vegetarisch op tafel kwam. Manlief was het niet helemaal eens met mijn groene kijk op de wereld. En nog steeds niet trouwens.  

Maar toch kon hij niet ontkennen dat hij heel lekker heeft gegeten en dat het allemaal minder rot was als hij dacht. Met deze tips wordt een week (of misschien wel je hele leven!) zonder vlees namelijk appeltje, eitje.

1. Ga op ontdekkingsreis

In het begin was ik geneigd om mijn ‘vleesje' te vervangen voor een groenteschijf, waardoor ik toch steeds een beetje teleurgesteld werd. Er zijn namelijk heel wat minder lekkere vleesvervangers op deze aardkloot. Door flink te experimenteren en nieuwe dingen te (willen!) ontdekken, vond ik combinaties en producten die voor mij werken.

Lunchen zonder vlees: easy peasy lemon squeezy

2. Kijk goed naar wat je nodig hebt

Als je vlees skipt, kom je best wel wat voedingsstoffen tekort. Deze moet je aanvullen, maar waarmee? Volle granen, peulvruchten, noten, fruit, groenten, het zijn allemaal producten die je op meerdere momenten van de dag moet eten om het gebrek op te vangen. Als je dit doet, komt het helemaal goed!

3. Maak recepten waar je geen vlees bij nodig hebt

Als je een hamburger maakt en je bent, net als ik, niet gek op vleesvervangers, dan is het sowieso een domper. Kies daarom, zeker in het begin, recepten waar je geen vlees bij nodig hebt. Wat dacht je van deze heerlijke vegetarische pasta bijvoorbeeld?

Welke briljante tip heb jij om gemakkelijk vegetarisch door het leven te gaan? Ieder steuntje in de rug is welkom! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden