Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: Toeter is de sjaak. 

Lief Erwtje,

De enkele getallen zijn de deur uit. Vanaf vandaag ben je 10 maanden, nog maar 2 maanden verwijderd van je eerste verjaardag. Ik vind het allemaal veel te snel gaan en heb ook al protest aangetekend, maar je was niet onder de indruk. Langzamerhand zijn de voorbereidingen voor je verjaardag ook al begonnen. De datum is geprikt, de taart uitgezocht en ik ben druk op zoek naar een outfit.

Lekker op een rijstwafeltje knabbelen

Je groeit nog steeds als kool en je kan ook steeds meer. In tijgeren ben je inmiddels een pro en ook heb je ontzettend goed door wat wel en vooral niet mag. Zo is de limoenplant van een vuilniszak voorzien omdat jij de grond mooier vindt op de vloer dan in de pot.

Ook onze grote ijsbeer vind je maar wat grappig. Zodra hij in beeld is, stuiter je 3 rondjes om je as van blijdschap en wil je hem ‘aaien'. Dat staat bewust tussen aanhalingstekens omdat het nu nog het meeste weg heeft van kloppen of nogal hard aan zijn haren trekken. Die goedzak ondergaat het allemaal maar, alhoewel er ook flink wat eigen belang bij zit. Jij gooit namelijk regelmatig een stukje brood overboord als je denkt dat mama niet kijkt. Toeter ligt inmiddels standaard met zijn bek open onder jouw stoel als hij ziet dat er weer wat lekkers jouw kant op komt.

De afgelopen maand ben je ook flink ziek geweest, met veel vieze luiers en een longontsteking. Gelukkig ben je daar snel overheen gekomen. Zullen we afspreken dat we van je tiende maand een heel gezond feestje maken? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden