Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week vegan – manlief knaagt aan zijn eigen arm en de lunch blijft een probleem

Vandaag is de derde dag van onze ‘vegan week' en ik wil bij deze een shout out doen naar mijn man. Ook hij houdt het al 3 hele dagen vol. Oké, alleen zijn avondeten is geheel plantaardig, maar dan alsnog vind ik dat hij een bescheiden applausje verdient. 

Ik moet eerlijk zeggen dat deze week tot nu toe verrassend soepel verloopt. Doordat ik voldoende worteltjes, appels, druiven en cashewnoten binnen handbereik heb, is er altijd wel iets te knabbelen. Honger heb ik dus sowieso niet. Ook het avondeten vult prima en na afloop zit ik ook echt vol. Maar ik denk dat dit ook komt omdat er in veel vegan recepten bergen met koolhydraten zitten.  

De ontbijtjes zijn in ieder geval heerlijk!

Veganistisch lunchen blijft moeilijk

Toch verloopt  niet alles helemaal vlekkeloos. De lunch blijf ik namelijk een lastige maaltijd vinden. Ik heb ‘s middags niet veel tijd om iets klaar te maken en een salade zonder proteïne vind ik niet vullend genoeg. Ik grijp dus meestal naar een boterham met veganistische smeersels. Hartstikke lekker hoor, maar niet zo gevarieerd als dat ik normaal tussen de middag eet. 

Manlief knabbelt aan zijn arm

Zoals ik hierboven al schreef, heeft manlief het wel zwaar. Wim is een carnivoor pur sang en kon al bijna niet leven met een vegetarische week, laat staan een veganistisch exemplaar. Hij mopperde gisteren nog dat hij aan zijn eigen arm begint te knagen als het nog lang duurt. 

Gelukkig klaagt hij verder absoluut niet en doet hij thuis super goed mee. Al heeft Wim voor zichzelf zaterdag wel een biefstukje op het menu gezet. Omdat ik al veel minder vlees eet dan voorheen (en dan Wim), mis ik dat helemaal niet. Ik geniet ook enorm van de vega vervangers die er zijn. Het enige dat ik wel lastig vind is dat je over alles zo moet nadenken. Ik doe nu 2 keer zo lang over de boodschappen, omdat ik een hoop etiketten moet lasten. Daarnaast was ik 30 euro meer kwijt dan dat ik normaal voor mijn weekboodschappen neerleg. 

Nog 2 dagen en dan zit mijn vegan project er alweer op. Dat betekent nog wel 2 keer lunchen, dus als je een makkelijke tip hebt, dan ben ik je vrouw! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden