Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week vegan – dit schuift deze parttime veganist allemaal naar binnen

Ik val jullie al 4 dagen lastig met allerlei verhalen over veganistisch eten. Van waarom ik het doe, tot aan het verhelpen van reuma. Maar wat ik allemaal naar binnen schuif, vergeet ik jullie helemaal te vertellen! Daarom deel ik op onze vierde vegan-dag mijn eetdagboek. 

Maandag

Ontbijt

Mijn ontbijtje bestond op maandag uit een kom Alpro soja yoghurt Mild & Creamy en suikervrije muesli. Stiekem bevatten de M&C varianten van Alpro ook erg veel suiker, maar sinds kort is er een minder zoete kokosyoghurt op de markt. Ik moest er in het begin even wennen, maar inmiddels heb ik al meerdere pakken ingeslagen. Lekker spul wel! 

Lunch

Tijdens de lunch at ik 2 volkoren boterhammen met vegan spread. Dit potje heb ik meegenomen uit Duitsland en is helaas in Nederland niet te krijgen. Tussendoor snaaide ik nog een banaan en een paar worteltjes. Na mijn wandeling met Toeter eet ik witte druiven en een handje ongezouten cashewnoten. 

Diner 

‘s Avonds staat er een spruitjesschotel uit de oven op het menu. Deze bevat naast spruitjes ook ui, champignons, paprika, courgette en een in kleine stukjes gesneden vegan burger. Na het sporten neem ik een appel met kaneel.

Pindakaas is altijd de baas.

Dinsdag

Ontbijt

Het is een licht chaotische dag, omdat ik vroeg bij de dokter moet zijn en ook Mae nog in bad moet. Mijn ontbijt, bestaande uit havermout met ongezoete amandelmelk en pure pindakaas, schuif ik dan ook tussen de bedrijven door naar binnen.

Lunch

Tussendoor eet ik gezellig een paar druiven mee met Mae. Ook de lunch delen we: we zitten allebei aan het brood. Rond 16.00 uur genieten we gezamenlijk van een rijstwafel met pure pindakaas. 

Diner

‘s Avond eten we iets waar ik al de hele week naar uitkijk: balsamico tomaatjes met polenta! Ten eerste hou ik van nieuwe dingen en ten tweede ben ik gek op polenta. Omdat het me wel wat weinig leek, bakte ik er falafel bij. Het recept voldeed gelukkig aan de verwachtingen want we hebben er alle 3 van gesmuld. Voor het slapengaan eet ik nog een appel met een paar ongezouten cashewnoten. 

Hoe lekker ziet dit er uit!? Dit recept zet ik snel online.

Woensdag

Ontbijt

Alpro for breakfast! Dit keer kies ik alleen wel voor de vanille variant en snijd ik er een appeltje bij. Ook zit er muesli in mijn kommetje. 

Lunch 

Ik heb ontdekt dat Oreo koekjes ook vegan zijn, dus ik heb 2 pakken ingeslagen en snoep onder het schrijven 3 koekjes. Oké, misschien zijn het er wel 4. Tijdens de lunch heb ik echt, maar dan ook echt, geen inspiratie en ga ik voor een kom havermout. Hierdoor zit ik wel de rest van de dag vol en eet ik, op 1 of 2 Oreo koekjes na (sorry!), niets meer. 

Diner

‘s Avonds hak ik een flespompoen doormidden en vul ik deze met een zelfgemaakte curry en rijst. Ik wil niet veel zeggen, maar jeetje, wat is het lekker! Omdat ik er nog geen mooie foto van heb, kan ik het recept niet delen. Ik ga het echter snel nog een keer maken, zodat jij er ook van kan genieten.

Check. Dat. Handje!

Donderdag

Ontbijt 

Ik ontbijt met zilvervliesrijst dat ik nog over heb van gisteren. Deze bak ik op met een beetje kokosmelk light, een zure appel en rozijnen. Kennelijk ziet het er zo lekker uit dat Mae ook moet proeven en voordat ik het doorheb, is de helft van mijn kom leeg. 

Lunch

Tijdens het schrijven van dit eetdagboek schuif ik nog 2 koekjes naar binnen (ik durf niet meer te zeggen welke dat zijn, uit angst dat jullie denken dat ik gesponsord word. I WISH!). Als lunch besluit ik dan eindelijk eens voor een salade te gaan met een frisse appelazijndressing en veel groenten. 

Diner

Voor vanavond staat er wederom een heerlijk recept op de planning, namelijk romige pasta met artisjok en spinazie. Ik heb nog nooit artisjok op, dus ik ben mega benieuwd. 

Nu ik het zo heb uitgeschreven, merk ik dat ik redelijk veel fruit heb gegeten. In ieder geval meer dan normaal. In principe kan dit geen kwaad, maar het is ook geen gek idee om dit te vervangen door groenten. Heb jij nog andere tips? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden