Categorieën Diner

Voor de feestdagen: krieltjes uit de oven

Oké, je hebt de kalkoen al klaar staan. Daarnaast eet je stoofpeertjes en wellicht ook spruitjes met een krokant spekje erbij. Maar waar blijft de A van het welbekende VGA'tje? Die moet ook gewoon op tafel verschijnen. Geen nood. Deze overheerlijke krieltjes uit de oven zijn de perfecte aanvulling voor jouw kerstdiner. 

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram olijven
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Een paar blaadjes basilicum
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje peper
  • Olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Maak de krieltjes goed schoon, doe ze in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Na 10 minuten (je moet er in kunnen prikken met een vork, maar nog wel weerstand voelen) mogen ze van het vuur af.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier de aardappeltjes in. Het zout, de knoflookpoeder en de peper strooi je over de krieltjes. Schuif ze daarna voor 40 minuten in de oven.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in kleine stukjes. Doe ze bij de krieltjes en bedek alles met een laagje parmezaanse kaas. Daarna mag de schaal nog even terug de oven in.
  5. Strooi als laatste de gescheurde blaadjes basilicum over de krieltjes en klaar is Kees.

Eet smakelijk! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden