Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen: krieltjes uit de oven

8 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Oké, je hebt de kalkoen al klaar staan. Daarnaast eet je stoofpeertjes en wellicht ook spruitjes met een krokant spekje erbij. Maar waar blijft de A van het welbekende VGA'tje? Die moet ook gewoon op tafel verschijnen. Geen nood. Deze overheerlijke krieltjes uit de oven zijn de perfecte aanvulling voor jouw kerstdiner. 

Ingrediënten krieltjes uit de oven

  • 500 gram krieltjes
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram olijven
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Een paar blaadjes basilicum
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje peper
  • Olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Maak de krieltjes goed schoon, doe ze in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Na 10 minuten (je moet er in kunnen prikken met een vork, maar nog wel weerstand voelen) mogen ze van het vuur af.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier de aardappeltjes in. Het zout, de knoflookpoeder en de peper strooi je over de krieltjes. Schuif ze daarna voor 40 minuten in de oven.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in kleine stukjes. Doe ze bij de krieltjes en bedek alles met een laagje parmezaanse kaas. Daarna mag de schaal nog even terug de oven in.
  5. Strooi als laatste de gescheurde blaadjes basilicum over de krieltjes en klaar is Kees.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Wat mag er niet ontbreken op het verlanglijstje van een fitgirl?
Zelfgemaakte chocolademelk met Oreo »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in