Wat mag er niet ontbreken op het verlanglijstje van een fitgirl?

Stiekem is december de perfecte maand om allerlei fitgirl-gear bij elkaar te sprokkelen. Wat je immers van de Sint niet hebt gekregen, kan je altijd nog aan de Kerstman vragen. 

Ik snap echter wel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat moet er nou echt op dat lijstje komen en welke spulletjes (veelal aangeprezen door überhippe en tevens mega gesponsorde fitgirls) zijn niet bepaald noodzakelijk? Ik zet alle musthaves voor je op een rijtje!

1. Een squatproof fitnesslegging

Het komt regelmatig voor dat ik in de sportschool tegen de string van een dame aan kijk. Niet omdat ik daar op uit ben, maar omdat er heel wat sportleggings behoorlijk doorschijnen. Hoe mooi jouw panterprintje ook is, dat hoeft natuurlijk niet aan de hele gym getoond te worden.

Heel duur hoeft de legging overigens niet te zijn. De Primark en H&M verkopen prima fitnesskleding dat echt niet doorschijnt. Het enige wat je moet doen, is een flinke squat voor de spiegel van het pashokje. Zo weet je zeker dat je niet meer halfnaakt door de sportschool dartelt.

2. Goede hardloopverlichting

Je denkt dat je heel zichtbaar bent met lichte hardloopkleding, maar stiekem valt dat best wel tegen. Goede lampjes zijn dan ook geen overbodige luxe. Met een zaklamp rennen is wat overdreven en je hoeft ook geen mijnlamp op je hoofd te zetten, maar aan beide armen een band met knipperende lampjes voorkomt al heel wat ellende.

3. Gewichten voor thuis

Stel: het is keihard winter. Er ligt een meter sneeuw, de auto doet het niet meer door de vriezende kou en zodra je je hoofd buiten de deur steekt, vriest het puntje van je neus eraf. Weet je hoe makkelijk het dan is om gewichten in huis te hebben?

Ik geef toe dat dit scenario niet heel vaak voorkomt, maar geen zin hebben om naar de sportschool te gaan, klinkt wel plausibel. Als je gewichtjes (van bijvoorbeeld 3 en 5 kg) in huis hebt, kan je iedere spiergroep trainen en heb je toch niet verzaakt!

4. Een leuke sportbidon

Ik heb heel lang een flesje water meegesleept naar de sportschool, totdat ik zo'n grote, roze bidon kreeg van Body & Fit. Op zich een heel handig ding hoor, daar niet van. Hij is lekker groot, valt flink op en is makkelijk schoon te maken. Maar ja, de webshop deelt ze uit alsof het niets is, waardoor de halve gym er mee vol staat.

Een mooie, vrolijke en bovenal unieke bidon is daarom ook zo leuk! Je ziet direct welke van jou is en het staat ook nog eens vreselijk gezellig.

5. Vrolijke bakjes voor het preppen

Een beetje fitgirl prept haar eten. De een staat op zondag uren in de keuken zodat ze de rest van de week niet meer hoeft te koken, en de ander (zoals ik) bereid alleen haar snack en lunch voor de volgende dag voor. Tot welke categorie je ook behoort: je hebt leuke bakjes nodig om het lekkere eten in te vervoeren! Zelf ben ik stiekem verliefd op deze hippe lunchbox.

Wat staat er op jouw verlanglijst? Laat het me weten in de comments, via mijn facebookpagina of op Instagram!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden