Diner

Rode pepersaus – om te dippen of voor bij een fijn recept!

Ik ontdekte dit recept voor rode pepersaus eigenlijk per ongeluk. Mijn voorraadkast bleek minder aangevuld dan ik dacht. Wat voor saus moest ik nou bij mijn pasta serveren!? Ik ging aan de slag met een roux en voor ik het wist, had ik een super lekkere saus in elkaar gedraaid. De rode pepersaus is lekker om brood in te dippen, maar maakt ook andere recepten helemaal af.

Als je nu vanwege de rode peper wilt afhaken, dan fluit ik je graag weer terug. Ik ben ook echt niet zo'n pittig dier, dus er zitten geen kilo's rode peper in verwerkt. Het kan natuurlijk dat jij een tong die in de fik staat, helemaal niet uit de weg gaat. In dat geval zou ik gewoon lekker blijven snipperen en de saus zo pittig maken als dat je aan kan.

Nog een kleine tip van mij: dit rode peper pareltje past perfect bij deze heerlijke ovenschotel met sardines en venkel.

Ingrediënten voor rode pepersaus

  • 60 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 300 ml melk
  • 3 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • Een blikje tomatenpuree
  • 1/2 rode peper (maar meer mag dus ook)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook het water voor je bouillon en voeg 1 blokje toe. Zo heb je dat alvast klaar staan voor straks. Extra makkelijk is het om ook alvast je melk af te meten.
  2. Snipper de sjalotten, snijd de rode peper en plet het teentje knoflook. Doe deze samen met de roomboter in een gewone (geen hapjes)pan en bak ze 2 minuten even aan. Zorg ervoor dat de boter niet donker kleurt.
  3. Voeg de bloem toe en roer meteen goed door. Het begint nu te pruttelen en wordt een bol. Blijf deze in beweging houden, maar zorg er ook voor dat je bloem de kans krijgt om gaar te worden. Doe dit 3 tot 5 minuten.
  4. Giet de melk en de bouillon in de pan en begin flink te kloppen met een garde. Je houdt natuurlijk de stukjes van je sjalotten en knoflook, maar je moet geen klontjes van de bloem hebben. Flink blijven kloppen dus!
  5. Vind je de saus wel heel erg dik? Voeg dan nog een beetje melk toe.
  6. Als laatste spatel je de tomatenpuree er doorheen.

Deze saus is perfect om te eten bij een bord pasta. In dat geval kan je er ook flink wat groenten zoals prei en champignons doorheen doen. Bak deze dan vooraf wel apart en doe ze daarna pas bij de saus. Maar hij is ook prima te combineren met een heerlijk stuk Italiaans brood. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden