Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Sardines met venkel en rode pepersaus

24 januari 2019 by Gabriella 1 Comment

Wist jij dat 100 gram sardines ruim 22 gram eiwitten bevat? Als je geen sporter bent, zal deze informatie je weinig doen. Maar wanneer je regelmatig in de gewichten hangt, is deze informatie goud waard! Overigens is dit niet de reden dat ik deze heerlijke sardines met venkel en rode pepersaus in elkaar gedraaid hebt. De smaken bij elkaar zijn gewoon voor elkaar gemaakt!

Het vettige van de sardines, de frisse smaak van de venkel en het hete van de rode pepersaus; het is alsof ze al dansend over je tong naar binnen gaan. Schrik niet van de pittige saus. Ik ben ook echt geen kei in heet eten en daarom heb ik mijn rode pepersaus ook een beetje afgezwakt. Wanneer je niet vies bent van een vlammetje hier en daar, kan je er zoveel pepers ingooien als dat je zelf wilt.

Het recept is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Sardines met venkel en rode pepersaus

Ingrediënten voor sardines met venkel en rode pepersaus

  • 1 bakje sardines in olijfolie
  • 2 venkels
  • 500 gram roseval aardappeltjes
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 bosje verse dille
  • Olijfolie
  • Zout
  • Rode pepersaus
  • Optioneel: zeezout

Extra benodigdheden: 

  • 1 ovenschaal
Sardines met venkel en rode pepersaus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de aardappels schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een klein beetje zout 15 minuten. Dan zijn ze net nog niet helemaal gaar, maar dat is niet erg omdat ze nog in de oven gaan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  3. Snijd de venkel in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 centimeter en maak van de punt paprika mooie, dunne ringen. Haal de sardines uit het bakje en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal en besprenkel het met een klein beetje olijfolie.
  5. Extra lekker: strooi er een klein beetje zeezout overheen voordat je de ovenschotel in de oven schuift. Daar moet je hem 20 minuten laten staan.
  6. Terwijl de oven zijn best doet, maak jij de lekkere rode pepersaus.
  7. Voordat je de ovenschaal op tafel zit, knip je nog snel met verse dille. Dat past precies bij de heerlijke smaak van de sardines!

Dit recept is een tikkeltje anders dan wat je normaal gesproken op mijn website vindt, dus ik ben super benieuwd of je er blij van wordt!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Rode pepersaus – om te dippen of voor bij een fijn recept!
10 x ‘dit doe ik echt niet tijdens mijn zwangerschap’ (maar in nummer 3 trapt iedereen) »

Trackbacks

  1. Alles over venkel • Deb's Bakery & Kitchen schreef:
    25 juni 2019 om 11:22

    […] Sardines met venkel en rode pepersaus – Grabriella van Rosmalen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in