Categorieën Diner

Portobello hamburger

Hamburgers zijn heerlijk! En als je goed gehakt (of kip) koopt, is zo'n burger niet eens zo slecht. Alleen die broodjes kunnen een stuk beter. Ik heb ze vervangen voor portobello's, een soort uit de kluiten gewassen champignon. Ik weet dat het er vreemd uitziet, maar het is zo lekker! 

Ingrediënten

Deze portobello hamburger is zoveel lekkerder dan de gewone variant!

Per burger:

  • 2 portobello's
  • 100 gram rundergehakt
  • 1/4 rode ui
  • Sla
  • Tomaat
  • Mozzarella
  • Komkommer
  • Yoghurt + gedroogde kruiden (optioneel)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de helft van de kwart rode ui in kleine stukjes. Doe deze samen met het gehakt in een grote kom en hussel alles goed door elkaar. Kneed er daarna een burger van.
  2. Verhit de pan goed voordat je de burger er in doet. Als je geen anti-aanbakpan heb, kan je er een beetje kokosolie bij doen.
  3. Zet de grill aan voor de portobello's. Heb je die niet? Dan kan je ze ook in de pan bakken, zonder boter of olie!
  4. Voordat je de portobello's gaat grillen, moet je eerst het steeltje verwijderen.
  5. Ze zijn klaar als ze een beetje nattig beginnen te worden. Haal ze er niet te snel af, want een rauwe champignon is niet waanzinnig lekker.
  6. Let je ook nog steeds op je hamburger? Niet dat die straks zwart is.
  7. Snijd de overige ui, de komkommer, de mozzarella en de tomaat in gezellige figuurtjes.
  8. Van de magere yoghurt maak je samen met wat kruiden (zoals dille, knoflook of koriander) een heerlijke saus!
  9. Is je hamburger gaar en je portobello mooi gegrild? Top! Begin met een portobello, dan de sla, vervolgens de hamburger en daarna de andere ingrediënten. Als laatste doe je een beetje saus over je hamburger.

Eet smakelijk!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden