Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Portobello hamburger

25 september 2015 by Gabriella Leave a Comment

Hamburgers zijn heerlijk! En als je goed gehakt (of kip) koopt, is zo'n burger niet eens zo slecht. Alleen die broodjes kunnen een stuk beter. Ik heb ze vervangen voor portobello's, een soort uit de kluiten gewassen champignon. Ik weet dat het er vreemd uitziet, maar het is zo lekker! 

Ingrediënten

portobello hamburger

Deze portobello hamburger is zoveel lekkerder dan de gewone variant!

Per burger:

  • 2 portobello's
  • 100 gram rundergehakt
  • 1/4 rode ui
  • Sla
  • Tomaat
  • Mozzarella
  • Komkommer
  • Yoghurt + gedroogde kruiden (optioneel)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de helft van de kwart rode ui in kleine stukjes. Doe deze samen met het gehakt in een grote kom en hussel alles goed door elkaar. Kneed er daarna een burger van.
  2. Verhit de pan goed voordat je de burger er in doet. Als je geen anti-aanbakpan heb, kan je er een beetje kokosolie bij doen.
  3. Zet de grill aan voor de portobello's. Heb je die niet? Dan kan je ze ook in de pan bakken, zonder boter of olie!
  4. Voordat je de portobello's gaat grillen, moet je eerst het steeltje verwijderen.
  5. Ze zijn klaar als ze een beetje nattig beginnen te worden. Haal ze er niet te snel af, want een rauwe champignon is niet waanzinnig lekker.
  6. Let je ook nog steeds op je hamburger? Niet dat die straks zwart is.
  7. Snijd de overige ui, de komkommer, de mozzarella en de tomaat in gezellige figuurtjes.
  8. Van de magere yoghurt maak je samen met wat kruiden (zoals dille, knoflook of koriander) een heerlijke saus!
  9. Is je hamburger gaar en je portobello mooi gegrild? Top! Begin met een portobello, dan de sla, vervolgens de hamburger en daarna de andere ingrediënten. Als laatste doe je een beetje saus over je hamburger.

Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Griekse salade met kikkererwten
Homemade granola »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in