Categorieën borrelhapjes

Voor op een toastje: makreelsalade met olijven

Ik ben echt groot fan van salades voor op toastjes. Sterker nog, als dat magere stemmetje in mijn hoofd me af en toe niet zou corrigeren, zou ik in een keer zo'n bakje garnalensalade leeg eten. Slecht plan als je weer richting je oude figuur wilt, kan ik je vertellen. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Voor op een toastje: makreelsalade met olijven! 

Ingrediënten

  • 1 blikje makreel in olijfolie
  • 10 olijven zonder pit
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse bieslook
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel magere mayo (bijvoorbeeld een yoghurt variant)
  • Een hele flinke snuf peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Pluis de makreel uit, zodat je allemaal losse stukjes heb
  2. Snijd de olijven doormidden en hak de peterselie en bieslook fijn.
  3. Doe de yoghurt en de mayo in een schaaltje en roer ze stevig door elkaar. Vervolgens mogen alle overige ingrediënten erbij, met als finishing touch een flinke snuf peper.

Lekker om te dippen of op een toastje. Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden