Categorieën Baby spamhomepage

5 levenslessen die mijn baby me bij heeft gebracht

Je zou zeggen dat een baby een volwassene niet echt iets kan leren. Zo'n humpty dumpty van 5 kilo, wat kan die nou voor jou betekenen? Vrij veel kan ik je vertellen! In de ruim 3 maanden dat onze mop onderdeel is van mijn leven, heb ik bizar veel dingen van d'r geleerd. Bewust of niet, ik ben blij met de 5 levenslessen die mijn baby me bijgebracht heeft. 

1. Geduld is een schone zaak

Ik heb het geduld van een platgeslagen egel. Nee, beter gezegd: ik heb het geduld van een driejarige die een rondje door een vierkantje probeert te duwen. Niet handig als je een baby hebt, kan ik je vertellen. Mae heeft dan ook behoorlijk maling aan mijn korte spanningsboog. Op een of andere manier komt dat meestal tot uiting als ik naar bed wil. Ze heeft dan vaak net besloten dat ze op d'r dooie gemakje de fles tot op de laatste druppel leeg wil drinken. En ze doet erover zolang als zij zelf wilt. Jammer voor je, mam, maar dat bed staat er over 20 minuten ook nog.


2. Loslaten

Mijn halfkale dakduif

Man, ik heb er heel wat blogs mee gevuld: hoe laat je in hemelsnaam ‘los‘? Ik heb inmiddels het antwoord gevonden: krijg een baby! Oké, natuurlijk niet als dat je enige reden is om voor kinderen te kiezen. Mae heeft er echter wel keihard voor gezorgd dat ik mijn soms ietwat neurotische patroontjes los kan laten. Iedere dag wandelen om stipt half 1? Echt niet, want dan heeft Mae net honger. En elke dag bijna dwangmatig een foto willen maken van je ontbijt? Ook niet altijd mogelijk met zo'n kleine hummel in huis.

3. Adem altijd door je mond

Mijn vader gaf hem al als tip, en Mae heeft de wijsheid alleen maar verder geperfectioneerd: wat er ook gebeurt, adem door je mond. Een gouden levensles kan ik je vertellen. Geen stinkluier is te gek, zolang je je neus niet gebruikt.

4. Go with the flow

Ik vind het een verschrikkelijk zin, maar het is wel de waarheid. Zolang ik Mae het ritme laat bepalen, loopt alles als een zonnetje hier in huis. Erwt slaapt wanneer ze wilt slapen en eet wanneer ze wilt eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren een strakker schema voor ogen had, maar dat werkte niet. Hoe harder ik haar in een hokje propte, hoe minder Mae te genieten was. Slecht plan, ik heb het al snel laten varen.

5. Heb lief met elke vezel in je lijf

Over puntje 5 heb ik lang getwijfeld. Niet over de levensles, maar meer omdat ik zeker weet dat ik nu voor altijd bekend sta als watje. Toch is het zo: sinds Mae er is, voel ik zoveel liefde voor mijn halfkale dakduif! En daardoor ook meer voor de mensen in mijn omgeving.

Jij bent lief! En jij bent ook lief! En jij bent nog veeeeel liever!

Welke levenslessen heeft jouw kleine je bijgebracht? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden