homepage

Borsten tapen: hoe breng je boobtape aan en welke moet je gebruiken?

Mijn borsten tapen? Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik weet niet eens hoe je boobtape aanbrengt en welke je moet gebruiken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik geen fashion icon ben. Mijn wenkbrauwen worden pas sinds mijn 16de gesnoeid en groeiden tot die tijd in het wilde weg. Hakken draag ik voor de leuk, maar wel als ik weet dat ik kan zitten. En de bikinilijn-harsen-trend heb ik ook met veel plezier aan me voorbij laten gaan. Maar borsten tapen kan ik helaas niet negeren: ik moet mijn aan de slag met boobtape. En ik beantwoord deze levensvraag ook direct voor jou: HOE DAN!? 

Het is overigens niet dat ik op een nacht wakker werd en bij mezelf dacht: morgen ga ik op zoek naar borstentape om mijn twee vrienden eens van een gezellig plakkertje te voorzien. Zeker niet, het is bittere noodzaak. We zijn binnenkort te gast op een zomerse bruiloft en na veel bloed, zweet en tranen (ik heb zonder overdrijven 14 jurken, 1 rok en 1 jumpsuit laten bezorgen) heb ik eindelijk een prachtig outfit gevonden.

Het nadeel van deze jurk is alleen dat hij een blote rug heeft en dat ik een oplossing moet vinden voor mijn borsten. Een bh kan dus niet en na een zwangerschap en het geven van borstvoeding, is ‘los in het netje' ook geen waanzinnige optie meer. Ik moest dus aan de bak.

Welk merk moet je gebruiken als je je borsten gaat tapen?

Er zijn verschillende soorten borsttape in omloop en ook als je YouTube erbij pakt merk je al snel dat de keuze reuze is. Er zijn zelfs meiden (hallo Kim Kardashian) die in de weer gaan met duct tape. Alhoewel ik heel graag een gezellige voorgevel en een blote rug wil, trek ik daar mooi de grens.

Bij Bol vind je verschillende soorten tape voor je borsten en vaak staat er ook een duidelijke uitleg bij. Zijn ze voor grote borsten, is het met tepel covers (dus dat je de tere tepeltjes niet in één ferme ruk eraf trekt als je ze weer mag bevrijden) of is het merk perfect voor de gevoelige huid?

Zelf kreeg ik een doosje boobtape van Shapetape opgestuurd. Lisa van Shapetape had deze blog gelezen en wist zeker dat hun tape een mooie aanvulling op de lijst zou zijn. In deel twee van mijn borsten-tape-avonturen blog vind je de review.

Waar begin je met plakken?

De tape was dus binnen, maar hoe tape je in hemelsnaam je borsten zo dat ze er een beetje gezellig uitzien? Gelukkig zijn er altijd mensen die deze levensvragen voor je willen beantwoorden, namelijk vloggers! Ik ben normaal gesproken geen pro in het volgen van dit soort filmpjes (op een of andere manier heb ik daar de spanningsboog niet voor), maar lukraak tape op Jetje en Jutje plakken, vond ik ook geen strak plan.

Grote en kleine borsten intapen

Op YouTube kwam ik een filmpje tegen waarin vier vrouwen te zien zijn die allemaal verschillend bedeeld waren. Een meisje stond, net als ik, achteraan bij het uitdelen, maar er was ook een dame waarbij de borsten nogal… aanwezig waren. En zelfs bij haar werkte de tape-truc! Jammer genoeg liet ze niet zien hoe ze het had gedaan en vertelde ze na afloop dat ze niet kon bewegen, omdat haar buddy's anders weer op de grond hingen.

Het moet er ook weer af!

Ook de derde dame gebruikte duct tape, en het enige wat ik ook hier weer kon denken, was: het moet er ook weer af! Maar eerlijk is eerlijk, het resultaat was indrukwekkend en in het filmpje zag het er zo makkelijk uit dat ik ervan overtuigd ben dat ik mij ook lukt.

In de volgende blog lees je hoe het borsten tapen ging en of alles of zijn plek bleef zitten. Je leest hier hoe het avontuur afliep. 

*Deze blog bevat een affiliate link en sommige producten zijn gekregen. Dat beïnvloedt mijn mening uiteraard niet. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden