Toetjes

Eton mess met lemon curd en kletskoppen

Oh man, ik heb weer een nieuw favorietje hoor! Deze heerlijke eton mess met lemon curd en kletskoppen is met stip op nummer 1 binnen gekomen in mijn favoriete toetjes top 100. En het allerleukste van dit recept is dat je hem zo hebt gemaakt. 

Deze eton mess met lemon curd en kletskoppen is geschikt voor twee tot drie personen. Ben je een grote eter, dan kom je met twee personen prima weg, maar omdat het best wel een machtig toetje is, kan je het ook prima over drie porties verdelen. 

Is eton mess met lemon curd ook geschikt voor zwangere vrouwen?

Een hele terechte vraag, want veel toetjes bevatten ingrediënten waar je als zwangere dame voor uit moet kijken. Lemon curd wordt bijvoorbeeld van eieren gemaakt en als je die zelf bereidt, kook je ze niet volledig gaar. Ook wordt eton mess weleens gemaakt met merengue. Ook hier kan rauw ei in zitten, dus pas daarmee op.

Deze eton mess is gemaakt met lemon curd uit de supermarkt en bevat geen merengue. Je kan hier dus prima van genieten met een baby in je buik!

Ingrediënten voor eton mess met lemon curd en kletskoppen

  • 250 ml slagroom
  • 3 flinke eetlepels kristalsuiker
  • 6 kletskoppen
  • 3 eetlepels lemon curd

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de suiker met de slagroom in een kom en klop net zolang tot de slagroom lobbig is. Het hoeft dus niet helemaal stijf te zijn. Ben je niet zo'n zoetekauw? Laat dan 1 eetlepel suiker achterwege. De lemon curd is ook best zoet van zichzelf.
  2. De lemon curd is nog vast van vorm. Verwarm hem daarom heel even in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Spatel het vervolgens voorzichtig door de slagroom heen. Let er wel op dat de lemon curd niet te warm is! Houd 2 theelepels achter de hand voor de garnering. Je kan lemon curd overigens ook erg makkelijk zelf maken, maar houd dan wel rekening met bovenstaande informatie.
  3. Verkruimel twee kletskoppen (per portie en dit kan gewoon met de hand) en doe ze onderin een mooi glas. Vul de rest van het glas met het slagroommengsel en bestrooi de bovenkant met de andere, verkruimelde kletskop. Doe als laatste de theelepel lemon curd erbij.

Meteen opeten is het allerlekkerst, maar je kan de eton mess met kletskoppen ook een paar uur in de koelkast laten staan. Geniet ervan! Wil je nog meer lekkere toetjes maken? Kijk dan eens bij deze heerlijke recepten.  

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden