Reviews

REVIEW – Vincenzo’s Osteria is de kaashemel op aarde

Bij Vincenzo's Osteria verkopen ze iets heel bijzonders: verse pappardelle, rondgedraaid in een brandend stuk kaas. Mijn foodievriendin en ik reden vanuit Rhoon helemaal naar het centrum van Den Haag om dit gerecht uit te proberen. De lat lag bijzonder hoog en de teleurstelling op de loer. Voldeed het megaspannende recept wel aan de verwachtingen?

Mijn vriendin is gek op kaas. En dan niet zomaar gek. Zij heeft gewoon de mozzarella door haar aderen stromen. Als het kon, zou ze ontbijten met een kaasplankje. Mij kan je ook wel wakker maken voor een heerlijke schep geraspte kaas over de pasta. Toen we zagen dat ze bij Vincenzo's Osteria gebruikmaakten van een gigantische kaas die ze flambeerden en waar ze de pasta doorheen roerden, was de keuze meteen gemaakt. We moesten en zouden dat proberen!

Al snel bleek dat wij niet de enigen waren, want een week van tevoren hadden ze alleen nog maar plek om kwart voor 8 ‘s avonds. Nu moet je weten dat ik vaak rond half 10 al op bed lig, dus om kwart voor 8 pas dineren, is een uitdaging. Maar goed, voor een lekker bord eten moet je wat over hebben. Dan maar aan de pasta als het al bijna middennacht is.

Vincenzo's Osteria: gezellig, maar druk

De baas van dit restaurant is niet zomaar iemand met een passie voor lekker eten. Nee, het is ook nog eens een slimme zakenman. Op slechts 50 meter van elkaar vind je 2 Vincenzo's: de Osteria en de Pizzeria. In het eerstgenoemde restaurant vind je de pastarecepten en bij de pizzeria schuiven ze de lekkerste pizza's op je bord.

Overheerlijke burrata!

Wij schoven aan bij Vincenzo's Osteria en kregen een gezellige, maar ietwat drukke tafel toegewezen. Doordat het restaurant niet al te groot is, staan de tafels dicht op elkaar. Ik denk dat wij op zo'n 32 centimeter van onze buurmannen zaten.

Vegetarische avond

Alhoewel je ook genoeg vlees en vis op de menukaart vindt, besloot ik er een vegetarische avond van te maken. Vooraf deelden we burrata met komkommer, wortel, waterkers en vincotto en de polenta frietjes. Burrata is een mix van mozzarella en room en wordt gemaakt van rauwe koe- of buffelmelk. Niet geschikt voor zwangere vrouwen dus! Beide gerechten waren heerlijk en om je vingers bij af te likken. Sterker nog, dit waren de lekkerste polenta frietjes die ik ooit heb gegeten!

Ze stak zo die kaas in de hens

Aan tafel geflambeerd

En toen kwam eindelijk de tafel aangereden met daarop het gigantische stuk liefde. Onze te knappe serveerster stak de lepel met Brandy Vecchia in de hens en roerde daarmee door de binnenkant van de grote parmezaanse kaas. Hierdoor smolt de kaas en kreeg je een heerlijke kaassaus. Daar ging de verse pappardelle doorheen en later voegde ze nog truffelolie, verse zwarte wintertruffel en peper toe.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik een beetje bang was toen ik de eerste hap nam, want het had een enorme teleurstelling geweest als dit tegen was gevallen. Maar gelukkig was dat niet het geval. Man, wat was dit pastagerecht lekker! Superromig (supermachtig!) en vol met smaak. Ik denk dat ik het de reis ook nog waard had gevonden, als ik naar huis had moeten lopen. Wat een feestje!

Voor 3 drankjes, 2 voorgerechtjes, 2 hoofdgerechten en allebei een bakkie koffie, waren we rond de 75,- euro kwijt. Wat mij betreft is dat een prima bedrag voor een avondje in de kaashemel.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden