Categorieën homepageReviews

REVIEW: Op rantsoen bij het hele dure plantjesparadijs Spirit

De maanden van het lekkere eten zijn aangebroken. Maart sloot ik af bij Leaf Vegetarian en april begon ik bij Spirit in Rotterdam. Over het eerste restaurant was ik mega enthousiast en ik had ook alleen maar goede verhalen gehoord over mijn tweede keuze. Wat ik echter niet wist, is dat ik een zak met goudstaven mee had moeten nemen om al dat lekkers te betalen. 

Spirit vind je in zowel Rotterdam als Amsterdam en heeft als drijfveer de wereld een beetje mooier maken. Daarom serveren zij alleen eten dat goed is voor mens, dier en milieu. Dit zorgt ervoor dat alle gerechten vers worden bereid en 100% biologisch en vegetarisch is.

Foodie op oorlogspad

Het concept is als volgt: je pakt een bordje, duikt het lopende buffet in, laadt hem vol met alle lekkere dingen die je tegenkomt en dartelt vervolgens naar de kassa. Daar zet je je verzamelde eten op een weegschaal, schrikt jezelf de tandjes omdat je  € 20,- moet neerleggen voor een bord dat niet eens heel erg vol is en vervolgens zoek je gedesillusioneerd een tafeltje.

Althans, zo ging het bij mij. Als een ware foodie op oorlogspad speurde ik langs het lopende buffet om te kijken wat voor lekkere dingen Spirit allemaal had. Dat waren er nogal wat, dus de keuze was reuze. Ik had onder andere romige ravioli, gewokte Little Gem, een loempia en zeewiersalade op mijn bordje geladen. Het was een prima plaatje, maar ik beken eerlijk dat ik me nog had ingehouden, omdat ik een tweede rondje ook wel zag zitten.

Totdat ik moest afrekenen en dacht: dit vind ik toch behoorlijk prijzig.

Lekker bakkie

Mijn aller plantaardigste vriendinnetje, die net als ik toch ook regelmatig een restaurantje bezoekt en het niet erg vindt iets meer te betalen voor goed eten, durfde het na haar dure bord toch nog aan een toetje te halen. Alhoewel het ijs erg lekker was, en het fruit heerlijk zoet, vond ze € 8,- voor 2 bolletjes en een partje appel toch ook wel wat overdreven.

Ik koos voor een kopje kokos cappuccino met een koffietaart en hier werd ik dan wel weer erg enthousiast van. Het was nou wat ik noem, een lekker bakkie!

Al met al heb ik voor 1 bordje eten, 1 koffie, 1 limonade en 1 stukje taart € 30,- betaald en alhoewel het eten lekker was, vond ik het toch wat te prijzig. Als ik nu helemaal ondersteboven was door de heerlijke smaken, had ik er nog mee kunnen leven, maar dat was niet het geval.

Mocht je iets meer betalen voor bio en veggie eten niet erg vinden, dan is Spirit zeker een aanrader! En als je dat toch niet zo'n goed idee vindt, zou ik lekker een ander plekje zoeken. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden