Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: lopen, verven en huilen. 

Lief Erwtje,

Stiekem, diep van binnen, wil ik dit hoofdstuk helemaal niet schrijven. Dit is namelijk de laatste editie voordat jij alweer 1 jaar oud bent. Vanaf dan tellen we niet meer in maanden, maar in jaren. Ik weet niet of ik daar aan toe ben hoor, kleine gup. Je bent nu al geen echte baby meer, maar als je straks 1 jaar bent, is dat er helemaal af. Het ‘huilen' zoals ik schrijf in de inleiding, geldt dan ook voor mij en niet voor jou.

Druk met haar blokjes in de weer

Terwijl ik dit dagboek bijwerk, ben jij druk in de weer met je blokken. Je vindt ze geweldig! Hele dagen breng je tussen de vierkantjes door. Je haalt ze uit de doos, bestudeert ze aandachtig, doet ze vervolgens weer in een andere doos, haalt ze daar weer uit, slaat er eens flink mee op de vloer en dan worden de arme blokjes ergens geparkeerd. Tijdens deze handeling voer je hele gesprekken met de kleine voorwerpen en soms kijk je er met zoveel interesse naar, dat het lijkt alsof de blokjes je alle geheimen van de wereld vertellen.

Als je niet met je speelgoed bezig bent, ben je aan het stappen. Dat heb je inmiddels ook flink onder de knie. Ik schrok me de tandjes toen ik je opeens rechtop in je bedje zag staan. Ik wist namelijk zeker dat ik je op je billen had neergezet! Toen ik dat voor de zekerheid toch nog maar eens deed, zag ik dat je zelf weer ging staan. Inmiddels is niets meer veilig en trek je je ook op vanaf je buik. Kruipen doe je nog steeds niet, maar ik denk dat je dat gewoon overslaat. Waarom zou je kruipen als je direct door aan de wandel kan?

Lieve, kleine, grappige, vrolijke Erwt van me, ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit hoofdstuk van het dagboek moet afsluiten. Is dit het einde van je babytijdperk of juist het begin van je dreumesschap? Wat ik wel weet, is dat ik onwijs trots op je ben en dat we een feestje van je eerste verjaardag gaan maken! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden