homepage

6 dingen die je niet tegen je man zegt als hij de marathon loopt

Wim zet vandaag zijn beste beentje voort. Een klein stukje maar hoor, zo'n 42 km. Jep, hij heeft het in zijn hoofd gehaald om de marathon te lopen. Vandaag, zondag 8 april, dendert manlief dus door de straten van Rotterdam, voelt hij de wind door zijn haren en de lucht in zijn longen. 

Alhoewel ik een enorm liefhebbende echtgenote ben, heb ik hem niet per se aangemoedigd om dit te doen. Ik vind 42 kilometer best wel een pleuris end, om het maar op zijn Rotterdams te zeggen. En ik geloof gewoon niet dat dat goed is voor een mens. Maar wat bij Wim in z'n kop zit, zit niet in zijn kont, dus toen hij zich eenmaal ingeschreven had voor deze duurloop der duurlopen, ben ik hem toch maar gaan aanmoedigen. 

Mijn man doet gewoon mee aan de marathon!

Ik steunde hem tijdens zijn drooglegging (hij heeft 4 maanden weinig tot geen alcohol gedronken wat voor een bierliefhebber best een uitdaging is), schopte hem naar buiten als het regende en vroeg Instagram helden zoals Gaby runs the world om tips. En nu, na maanden van voorbereiding, is het eindelijk zover. Mijn man doet gewoon mee aan de marathon!

En als ik de afgelopen weken iets geleerd heb, is dat je een aantal dingen maar beter gewoon voor je kan houden.

  • Ja, maar kan je het niet beter zo doen? – Het maakt eigenlijk niet uit welk goed advies erachteraan komt, je kan het maar beter gewoon niet zeggen. ‘Kritiek' op het plan van aanpak wordt door fanatieke hardlopers vaak niet op prijs gesteld.
  • Het is wel ver, he? – Vooral niet nadat hij pas begonnen is met trainen en ontdekt heeft dat hij na 10 kilometer al steken in z'n zij krijgt.
  • Ga je nou alweer rennen? – Deze doet het ook heel slecht als de marathonner in spé net de slag te pakken heeft en vertrouwen krijgt in z'n prestaties.
  • Jeetje, heb je dat allemaal nodig!? – In de week voorafgaand aan deze dag heb ik 10 energierepen, 7 kwart liter flessen AA, 6 krentenbollen, een heel witbrood, een pak vruchtenhagel, 6 gelletjes, een kilo witte rijst, een kilo witte macaroni, een kilo crusli en 500 gram winegums ingeslagen. Voor 3 dagen. Maar zie ook puntje 1, laat hem vooral z'n gang gaan.
  • Je kan altijd halverwege nog stoppen. – Ik bedoelde het echt heel goed en lief en aardig en ontzettend zorgzaam, maar Wim dacht dat ik geen vertrouwen in hem had. Nou, als ik iets heb, dan is dit het wel.
  • Zo hé, de buurman loopt 70 km per week om zich voor te bereiden! – Wij hebben dus een mega fanatieke buurman die kilometers vreet alsof het zoete koekjes zijn. Ook als hij in ‘rust' is, dartelt hij nog met gemak 50 kilometer weg. 90% van de renners komt daar natuurlijk nooit aan en raken alleen maar geïntimideerd van deze cijfers. Vergelijk je partner dus met helemaal niemand.

Als je de marathon via de tv volgt en je hoort iemand bij finish onwijs hysterisch gillen, dan sta ik mijn man aan te moedigen. Liefje, je kan het! 

En uiteraard wens ik ook alle andere strijders, van zowel de hele als de kwart marathon, onwijs veel succes met deze machtig mooie prestatie. 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Haha nee dat zijn inderdaad dingen die je niet wilt horen als je op Een Missie bent. Hopelijk doet je man het goed vandaag!

    • Hi Lisa, hij heeft hem uitgelopen! Dus het was het allemaal niet waard. Daarna wilde hij trouwens niet horen dat hij moest doorlopen zodat we de metro nog zouden halen. :D

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden