Categorieën homepageReviews

Review – Het beste toetje ooit vind je bij Meiden van de Molen

Rhoon, mijn woonplaats, is een prima uitvalsbasis om allerlei lekkere restaurants te ontdekken. Je zit zo in Rotterdam, maar ook de andere kant van het water is gemakkelijk te bereiken. De oversteek naar Spijkenisse was dus zo gemaakt en op een zaterdagavond zaten Wim en ik prinsheerlijk te genieten van onze tweede date in 10 dagen tijd. Wat een luxe! Of het beviel, lees je in deze blog. 1 ding kan ik wel verklappen: het beste toetje ooit vind je bij de Meiden van de Molen.  

Geitenkaas kroketjes en kalfstartaar

De molen staat er al zolang als ik me kan herinneren. Volgens mij heeft er vroeger zelfs nog een dierenwinkel ingezeten. Na een tijdje dienst te hebben gedaan als pannenkoekenrestaurant, is het sinds een jaar omgetoverd tot een gezellig restaurant met uitzicht op het water.

De menukaart

De menukaart is niet mega uitgebreid, maar dat vind ik wel fijn. Ik kan slecht kiezen en voor ik het weet, staar ik zolang naar de kaart dat de keuken allang gesloten is. Je hebt bij zowel de eerste als de tweede gang keuze uit een tweetal vegetarische gerechten en een aantal vlees- en visgerechten.

Gebakken makreel met polenta koekjes

Ik hartje polenta

Ik begon met auberginechutney met geitenkaas kroketjes en dat was een heerlijke start. De chutney was superfris en het ging perfect samen met de iets zwaardere smaak van de kroketjes. Wim koos voor de kalfstartaar met artisjokcrème en knoflookbrood. Ondertussen is hij wel gewend dat ik ook zijn gerechten proef, dus met een knorrig gezicht liet hij toe dat ik van alles een hapje nam. De tartaar was erg lekker, maar niet mega spectaculair. De crème daarentegen was een ware showstopper. Om je vingers bij af te likken!

Als hoofdgerecht nam ik de gebakken makreel met polenta koekjes, artisjok en frisse tomatendressing. Ik ben echt gek op polenta, helemaal als het gefrituurd is, dus deze keuze was snel gemaakt. Gelukkig liet de chef me niet in de steek en voldeed het gerecht helemaal aan mijn verwachtingen. Het enige dat ik miste, sorry chef, was een saus voor over de vis. Deze was nu wat saai. Manlief koos als echte carnivoor voor de gebakken diamanthaas met gegrilde witlof en was ook erg tevreden.

Het toetje der toetjes

Het toetje der toetjes: dame blanche!

Ik moet bekennen dat het toetje de echte reden was waarom ik naar Meiden van de Molen wilde. Bij binnenkomst had ik de serveerster al gevraagd of hij er nog was, en gelukkig was dit het geval: de Dame Blanche. Nou hoor ik je denken: dit is helemaal geen speciaal toetje, wat loop je nou te emmeren. Maar deze Dame Blanche is hemels. Niks een schaaltje ijs met wat drupjes chocolade. Nee, dit was een vanille ijs, verstopt onder een koepel van witte chocolade, welke je doorbrak door er warme pure chocolade overheen te gieten.

Het was nog beter dan dat ik het in mijn hoofd had. Man, wat was dit een fijn toetje, zeg! Volgende keer bestel ik dit als voor-, hoofd- en nagerecht.

Deze review is niet compleet zonder shoutout naar onze serveerster, Marloes. Wat een lief en leuk meisje is dat, met een prachtig ingevlochten haar om jaloers op te zijn.  Super vriendelijk en ze was net zo enthousiast als ik over het toetje. Dan kan je sowieso niet meer stuk. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden