Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: rollen als Stef Stuntpiloot en je eerste bruiloft. 

Lief Erwtje,

Vorige maand spraken we af dat je voor altijd zo klein zou blijven, maar daar heb je je niet aangehouden. Jeetje, wat groei jij hard, mop! Vooral de afgelopen week lijk je een sprint in te hebben gezet. Binnen een week ben je uit je favo broek maat 56 gegroeid. Ik moet opeens mijn ‘maat 62 laatje' opentrekken en daar ben ik emotioneel nog niet aan toe hoor. Hallo, waar blijft mijn kleine doperwt!?

Ons Erwtje op de bruiloft

Ook heb je weer een flinke berg nieuwe dingen geleerd. Je hebt door dat je stem niet alleen geluid maakt als je huilt, maar ook als je wat te vertellen hebt. Inmiddels klets je de oren van m'n hoofd en dat vind ik heel gezellig. Ik heb geen idee waar je het over hebt, maar je lacht er heel erg bij, dus dat moet bijna wel een leuk gesprek zijn! Ook heb je de afgelopen maand voor het eerst omgerold. Eerst twijfelde ik nog een beetje. Ik had je toch op je buik gelegd? Hoe kan het dan dat je nu op je rug ligt? Maar nadat ik het live mocht aanschouwen (je kreunde er zo hard bij dat ik wist dat je wat van plan was), geloofde ik het echt: je rolt om. Dat maakt je overigens meteen een stuntpiloot want te pas en te onpas gooi jij je hoofd naar achter om eens lekker een potje te rollen.

Daarnaast heb je je allereerste bruiloft achter de rug. Je kreeg zoveel complimenten dat je bijna naast je schoenen ging lopen van trots. Nou zag je er ook wel stralend uit in je mooie kanten jurkje en je gedroeg je voorbeeldig. Zodra het geklets van de ambtenaar begon, sukkelde je in slaap. Perfecter kon bijna niet. We hadden met die extra fles wel een beetje vals gespeeld, maar alsnog ben ik blij dat je een baby uit het boekje was!

Ik geniet elke dag een beetje meer van je, mop. Ik kan nu al niet wachten op de nieuwe dingen die ons de komende maand weer te wachten staan. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden