Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Review – Het beste toetje ooit vind je bij Meiden van de Molen

10 september 2017 by Gabriella Leave a Comment

Rhoon, mijn woonplaats, is een prima uitvalsbasis om allerlei lekkere restaurants te ontdekken. Je zit zo in Rotterdam, maar ook de andere kant van het water is gemakkelijk te bereiken. De oversteek naar Spijkenisse was dus zo gemaakt en op een zaterdagavond zaten Wim en ik prinsheerlijk te genieten van onze tweede date in 10 dagen tijd. Wat een luxe! Of het beviel, lees je in deze blog. 1 ding kan ik wel verklappen: het beste toetje ooit vind je bij de Meiden van de Molen.  

meiden van de molen

Geitenkaas kroketjes en kalfstartaar

De molen staat er al zolang als ik me kan herinneren. Volgens mij heeft er vroeger zelfs nog een dierenwinkel ingezeten. Na een tijdje dienst te hebben gedaan als pannenkoekenrestaurant, is het sinds een jaar omgetoverd tot een gezellig restaurant met uitzicht op het water.

De menukaart

De menukaart is niet mega uitgebreid, maar dat vind ik wel fijn. Ik kan slecht kiezen en voor ik het weet, staar ik zolang naar de kaart dat de keuken allang gesloten is. Je hebt bij zowel de eerste als de tweede gang keuze uit een tweetal vegetarische gerechten en een aantal vlees- en visgerechten.

meiden van de molen

Gebakken makreel met polenta koekjes

Ik hartje polenta

Ik begon met auberginechutney met geitenkaas kroketjes en dat was een heerlijke start. De chutney was superfris en het ging perfect samen met de iets zwaardere smaak van de kroketjes. Wim koos voor de kalfstartaar met artisjokcrème en knoflookbrood. Ondertussen is hij wel gewend dat ik ook zijn gerechten proef, dus met een knorrig gezicht liet hij toe dat ik van alles een hapje nam. De tartaar was erg lekker, maar niet mega spectaculair. De crème daarentegen was een ware showstopper. Om je vingers bij af te likken!

Als hoofdgerecht nam ik de gebakken makreel met polenta koekjes, artisjok en frisse tomatendressing. Ik ben echt gek op polenta, helemaal als het gefrituurd is, dus deze keuze was snel gemaakt. Gelukkig liet de chef me niet in de steek en voldeed het gerecht helemaal aan mijn verwachtingen. Het enige dat ik miste, sorry chef, was een saus voor over de vis. Deze was nu wat saai. Manlief koos als echte carnivoor voor de gebakken diamanthaas met gegrilde witlof en was ook erg tevreden.

Het toetje der toetjes

meiden van de molen

Het toetje der toetjes: dame blanche!

Ik moet bekennen dat het toetje de echte reden was waarom ik naar Meiden van de Molen wilde. Bij binnenkomst had ik de serveerster al gevraagd of hij er nog was, en gelukkig was dit het geval: de Dame Blanche. Nou hoor ik je denken: dit is helemaal geen speciaal toetje, wat loop je nou te emmeren. Maar deze Dame Blanche is hemels. Niks een schaaltje ijs met wat drupjes chocolade. Nee, dit was een vanille ijs, verstopt onder een koepel van witte chocolade, welke je doorbrak door er warme pure chocolade overheen te gieten.

Het was nog beter dan dat ik het in mijn hoofd had. Man, wat was dit een fijn toetje, zeg! Volgende keer bestel ik dit als voor-, hoofd- en nagerecht.

Deze review is niet compleet zonder shoutout naar onze serveerster, Marloes. Wat een lief en leuk meisje is dat, met een prachtig ingevlochten haar om jaloers op te zijn.  Super vriendelijk en ze was net zo enthousiast als ik over het toetje. Dan kan je sowieso niet meer stuk. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: homepage, Reviews

« Zelfgemaakte cookie dough met pindakaas
Erwtjes dagboek – maand 4 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in