Categorieën homepageReviews

Review: genieten bij Gys in Rotterdam

Deze review weer beginnen met dat ik een sucker ben voor leuke hotspots, is onzinnig. Ondertussen weet je vast wel dat ik gek ben op lekker eten, helemaal als het ook nog eens enorm Instagram-waardig is. Gys lijkt volgens alle fantastische foto's op social media, prima aan dit plaatje te doen, maar is dat ook echt zo? 

Op de menukaart van Gys vind je andere gerechten dan bij de meeste restaurants. De Rotterdamse hotspot kiest namelijk alleen voor biologische producten en als je een beetje tactisch bent, kan je zelfs volledig vegan eten. Dat ging me dan weer wat ver, maar ik heb het wel bij vegetarisch gehouden. Lastig kiezen was het wel, want, man, wat hebben ze veel lekkere dingen, zeg!


Hippe dingen

De kapsalon met tempeh

Het restaurant zit op de Nieuwe Binnenweg en zodra je er binnenstapt, weet je het eigenlijk al: hier ga ik hippe dingen eten. Het restaurant is ingericht met zowel lage als hoge tafels, in het midden staat een mooie boom en aan de muur vind je gave rekken met flessen groeiende groenten. Boven de kassa, die zich in het midden van de zaak bevindt, hangen glazen bollen met plantjes en lampen erin. De sfeer in het restaurant is fijn: iedereen zit lekker op z'n gemakje en het personeel is super vriendelijk.

Feeling hot, hot, hot!

Omdat ik van tevoren al gewaarschuwd was dat de porties bij Gys aan de grote kant zijn, koos ik als voorgerecht een broodplankje die we samen deelden. De smeerseltjes die daarbij hoorden, waren vega en gemaakt van groenten. Zo hadden we een bietendip, eentje van zoete aardappel en de derde was voorzien van een prachtig groen kleurtje.

Chocomousse met een kletskop

Als hoofdgerecht heb ik de kapsalon met tempeh, zoete aardappel, knoflook en sambal genomen. Zonder overdrijven is dat een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten. De tempeh was super lekker gekruid en zo knapperig krijg ik mijn zoete aardappels thuis niet. Het enige nadeel was dat ik hem een beetje pittig vond, maar ik raak dan ook al van slag van een snufje chilipoeder in m'n eten.

Altijd plek voor een toetje

Aangezien de kapsalon echt huge was, zat ik eigenlijk in tweestrijd of ik wel een toetje zou nemen. Maar voor zulke lekkere desserts maak ik met veel liefde plek. Ik koos voor de chocomousse met kletskop. Een cappuccino erbij (niet geschikt voor een echte koffiedrinker, aangezien hij wel wat slap was) en je hebt een heerlijk einde van een superfijn diner.

En Gab, wat denken we ervan?

Nou, ik vind het een dikke aanrader! Het restaurant ziet er mega cool uit, je zit in een geweldig stukje Rotterdam en het eten is heerlijk. Helemaal als je eens anders-dan-anders wilt, moet je hier echt heen.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden