Categorieën Baby spamhomepage

5 clichés over het moederschap die volkomen waar zijn (en 1 die niet klopt)

Van tevoren word je er mee doodgegooid: clichés over het moederschap. Zodra je vertelt dat je zwanger bent, krijg je ze al om je oren. Sommigen zijn uit de lucht gegrepen, maar er zijn er ook een paar die nu toch uit lijken te komen. Deze 5 clichés over het moederschap zijn bijvoorbeeld volkomen waar. Overigens is er ook 1 die de plank volkomen misslaat. Die heb ik uiteraard voor het laatst bewaard. 


  1. Je wordt overspoeld door liefde. Ik geef toe dat ik in het begin even in moest komen. Ik zat namelijk niet direct op die roze wolk. Maar nu kan ik naar mijn kleine doperwt kijken en bijna weggeslagen worden door de hoeveelheid liefde die ik voor haar voel. Geloof me, daar kan geen karamel/zeezout chocolade tegenop, al mocht ik erin zwemmen.
  2. Je krijgt er zoveel voor terug. Poep, pies en als je net zo'n kleine lama hebt zoals wij, ook een hoop spuug. Vooral haar ‘nummer 2' luiers zijn fabuleus te noemen. Iemand die zegt dat een baby niet stinkt, nodig ik met veel plezier uit om de poepgevallen van Mae te komen verschonen.
  3. Geniet er maar van, de tijd gaat veel te hard. Zo zat ze nog in m'n buik en zo is ze al bijna 3 maanden. Inmiddels tijgert ze op haar buik de halve box door en grijpt ze alles vast wat op haar pad komt. Nog even en ze zingt het Hand in Hand.
  4. Moeder zijn is de beste baan die er is. Nogmaals, ik voelde me niet direct na de geboorte van Mae, moeder. Dat heeft echt even moeten groeien. Maar inmiddels zou ik niets liever willen. Sterker nog, laatst zei ik tegen Wim dat ik wel 16 kindjes zoals mijn druif zou willen hebben. Overigens werd daar niet zo heel enthousiast op gereageerd.
  5. Je verandert in een zacht gekookt ei. Oké, ik huilde vroeger altijd al bij All You Need Is Love (vooral de kersteditie) en ook bij verrassingen hou ik het nauwelijks droog, maar echt zacht gekookt kon je me niet noemen. Tegenwoordig barst ik al in snikken uit als Mae naar me lacht. Sterker nog, vorige week veroorzaakte ik nog een overstroming omdat ze zo lief lag te slapen. (En nee Mareike, dit mag je niet tegen me gebruiken).

1 cliché is een leugen

  1. Je zal moe zijn. Daar klopt geen ruk van. Moe is namelijk niet het goede woord. Moe zijn mensen die een drukke dag op kantoor gehad hebben, maar het beschrijft niet de staat waarin je je bevindt als je al een week lang meerdere keren per nacht je bed uit moet en je overdag ook geen tijd hebt om slaap in te halen. Moe is voor watjes. Als ouder ben je niet moe, maar volledig gesloopt. En als je je dan afvraagt waar dit allemaal goed voor is, komen punt 1 tot en met 5 weer om de hoek kijken.
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden