Categorieën homepageReviews

REVIEW: Eten bij Westerkaatje Noord – hip doen in de ghetto

HOTSPOT ALARM! Ik heb weer een nieuw restaurantje ontdekt wat ongetwijfeld al eeuwen bestaat, maar pas sinds enkele weken bekend is bij mij. Dat heb je met dorpse mensen, die lopen soms wat achter als het om hippe dingen gaat. Laat ontdekt of niet, toen ik eenmaal doorhad dat Westerkaatje bestond, zat ik binnen 2 weken te genieten van al dat lekkere eten dat ze hebben. Want genieten doe je in ieder geval!

Westerkaatje bestaat uit 2 filialen. In Noord kan je lekker eten en een goed feestje vieren en in Kralingen staan ze voor je klaar als je trek hebt in een fijn broodje of op zoek bent naar een goede cateraar. Wij wilden dineren, dus vertrokken we met de tram naar Noord. Aangezien ik in mijn kleine dorpje niet veel tegenkom, vond ik rondwandelen in Rotterdam Noord een behoorlijke expeditie. Uiteraard liep ik ook nog eens de verkeerde kant op en waande ik me in een soort ghetto. Na een tijdje zag ik in het donker een gezellig licht plekje en dat bleek ook nog eens Westerkaatje te zijn. Ik had het gered!

Vega feestje

De vegetarische mezzes.

Ik ben zo'n type dat thuis al de menukaart al uit haar hoofd leert en in het restaurant er eigenlijk alleen nog maar voor de vorm naar kijkt. Die vlieger ging dit keer niet op. De menukaart online kwam niet overeen met die in het restaurant waardoor mijn plannetje een beetje in duigen viel. Geen enkel probleem, ik besloot er gewoon een vega feestje van te maken!

Vooraf deelden mijn vriendin en ik een schaal mezzes. Deze bestond uit heerlijk vers gebakken platbrood met rozemarijn, olijven, een zoeteaardappelquiche, super lekkere tapenade, een linzensalade en geroosterde groenten. Ik ben blij dat we hem deelden, want alhoewel ik echt een flinke eter ben, had ik deze fijne schaal niet in m'n uppie opgekregen.

Mijn geheime liefde

Als hoofdgerecht koos ik voor de gegratineerde gnocchi. Deze was gevuld met oesterzwammen (ik ben er echter van overtuigd dat het gewone champignons waren) en truffel. De Frontina (dat is kaas – geeft niet, ik moest het ook googelen) maakte het lekker pittig. Erbij hadden we polentakoekjes met parmezaan en tomatenjam besteld, aangezien polenta stiekem mijn grote liefde is.

De lekkerste polentafrietjes heb ik gegeten bij het restaurant van Jamie Oliver en die lijken gewoon niet te evenaren. Deze waren namelijk ook niet zó lekker, maar kwamen er wel verdomd dicht in de buurt.

Het hoofdgerecht met polenta koekjes

Niet naar huis zonder een toetje

Uiteraard konden we de tent niet verlaten voordat we de dessertkaart hadden geplunderd. Ik koos voor de hemelse modder en die was heerlijk. Bij chocola verwacht je al snel dat het zwaar op de maag valt, maar dat was bij dit toetje absoluut niet het geval. Hij was lekker licht, bijna een soort van fris en de stukjes chocola erin waren heerlijk.

Westerkaatje is zeker een restaurant waar ik nog eens heen ga. De ontvangst, met een fles water en brood met een dip, was super en het eten echt om je vingers bij af te likken. Heb jij ook een briljante hotspot waar ik echt heen moet? Laat het me weten in de comments.  

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden