Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

REVIEW: Eten bij Westerkaatje Noord – hip doen in de ghetto

19 november 2017 by Gabriella Leave a Comment

HOTSPOT ALARM! Ik heb weer een nieuw restaurantje ontdekt wat ongetwijfeld al eeuwen bestaat, maar pas sinds enkele weken bekend is bij mij. Dat heb je met dorpse mensen, die lopen soms wat achter als het om hippe dingen gaat. Laat ontdekt of niet, toen ik eenmaal doorhad dat Westerkaatje bestond, zat ik binnen 2 weken te genieten van al dat lekkere eten dat ze hebben. Want genieten doe je in ieder geval!

Westerkaatje bestaat uit 2 filialen. In Noord kan je lekker eten en een goed feestje vieren en in Kralingen staan ze voor je klaar als je trek hebt in een fijn broodje of op zoek bent naar een goede cateraar. Wij wilden dineren, dus vertrokken we met de tram naar Noord. Aangezien ik in mijn kleine dorpje niet veel tegenkom, vond ik rondwandelen in Rotterdam Noord een behoorlijke expeditie. Uiteraard liep ik ook nog eens de verkeerde kant op en waande ik me in een soort ghetto. Na een tijdje zag ik in het donker een gezellig licht plekje en dat bleek ook nog eens Westerkaatje te zijn. Ik had het gered!

Vega feestje

vegetarisch

De vegetarische mezzes.

Ik ben zo'n type dat thuis al de menukaart al uit haar hoofd leert en in het restaurant er eigenlijk alleen nog maar voor de vorm naar kijkt. Die vlieger ging dit keer niet op. De menukaart online kwam niet overeen met die in het restaurant waardoor mijn plannetje een beetje in duigen viel. Geen enkel probleem, ik besloot er gewoon een vega feestje van te maken!

Vooraf deelden mijn vriendin en ik een schaal mezzes. Deze bestond uit heerlijk vers gebakken platbrood met rozemarijn, olijven, een zoeteaardappelquiche, super lekkere tapenade, een linzensalade en geroosterde groenten. Ik ben blij dat we hem deelden, want alhoewel ik echt een flinke eter ben, had ik deze fijne schaal niet in m'n uppie opgekregen.

Mijn geheime liefde

Als hoofdgerecht koos ik voor de gegratineerde gnocchi. Deze was gevuld met oesterzwammen (ik ben er echter van overtuigd dat het gewone champignons waren) en truffel. De Frontina (dat is kaas – geeft niet, ik moest het ook googelen) maakte het lekker pittig. Erbij hadden we polentakoekjes met parmezaan en tomatenjam besteld, aangezien polenta stiekem mijn grote liefde is.

De lekkerste polentafrietjes heb ik gegeten bij het restaurant van Jamie Oliver en die lijken gewoon niet te evenaren. Deze waren namelijk ook niet zó lekker, maar kwamen er wel verdomd dicht in de buurt.

gnocchi

Het hoofdgerecht met polenta koekjes

Niet naar huis zonder een toetje

Uiteraard konden we de tent niet verlaten voordat we de dessertkaart hadden geplunderd. Ik koos voor de hemelse modder en die was heerlijk. Bij chocola verwacht je al snel dat het zwaar op de maag valt, maar dat was bij dit toetje absoluut niet het geval. Hij was lekker licht, bijna een soort van fris en de stukjes chocola erin waren heerlijk.

Westerkaatje is zeker een restaurant waar ik nog eens heen ga. De ontvangst, met een fles water en brood met een dip, was super en het eten echt om je vingers bij af te likken. Heb jij ook een briljante hotspot waar ik echt heen moet? Laat het me weten in de comments.  

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: homepage, Reviews

« Na de bevalling: 6 maanden later en 17 kilo lichter
Bananenbrood met dadelbodem »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in