Rijst met rozijnen is echt een ontbijt waar ik blij van word. Sterker nog, als ik hiermee ontbijt heb ik de beste maaltijd van die dag al gehad, zo lekker vind ik het. Als ik ‘s avonds met een knorrend buikje in bed lig, droom ik al over dit fijne kommetje! 

Het is dus de hoogste tijd om dit makkelijke, maar erg lekkere recept uit te werken. Zoals je van me kan verwachten, is er helemaal niets ingewikkeld aan deze rijst met rozijnen. Dit vrolijke ontbijt is perfect voor de haasters onder ons. Man, je krijgt bij dit ontbijt bijna tijd toe! Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je een dag van tevoren een restje rijst bewaart.

Ik maak dit recept altijd met rijst wat ik over heb van de dag ervoor. Daarom kook ik de rijst niet meer zo lang. Is jouw rijst nog ongekookt, houd dan de tijd op de verpakking aan. 

Ingrediënten voor rijst met rozijnen

  • 40 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 handje rozijnen
  • Kaneel
  • 60 ml ongezoete amandelmelk

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de amandelmelk, de rijst en de rozijnen in een steelpannetje en breng het mengseltje al roerend aan de kook. Hierdoor wordt de rijst iets zoeter en de rozijnen zachter. Laat het 5 minuten pruttelen.
  2. Voeg vervolgens de hüttenkäse toe. Dit zorgt ervoor dat de ‘rijstepap' dikker wordt en een romige smaak krijgt.
  3. Daarna is de kaneel aan de beurt. Ben je een echte liefhebber? Wees dan vooral niet te zuinig met dit lekkere goedje. Het geeft namelijk bijzonder veel extra smaak aan de rijst-met-rozijnen!

Geniet van het ontbijt!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden