Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Rijst met rozijnen

31 maart 2016 by Gabriella Leave a Comment

Rijst met rozijnen is echt een ontbijt waar ik blij van word. Sterker nog, als ik hiermee ontbijt heb ik de beste maaltijd van die dag al gehad, zo lekker vind ik het. Als ik ‘s avonds met een knorrend buikje in bed lig, droom ik al over dit fijne kommetje! 

Het is dus de hoogste tijd om dit makkelijke, maar erg lekkere recept uit te werken. Zoals je van me kan verwachten, is er helemaal niets ingewikkeld aan deze rijst met rozijnen. Dit vrolijke ontbijt is perfect voor de haasters onder ons. Man, je krijgt bij dit ontbijt bijna tijd toe! Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je een dag van tevoren een restje rijst bewaart.

Ik maak dit recept altijd met rijst wat ik over heb van de dag ervoor. Daarom kook ik de rijst niet meer zo lang. Is jouw rijst nog ongekookt, houd dan de tijd op de verpakking aan. 

rijst met rozijnen

Ingrediënten voor rijst met rozijnen

  • 40 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 handje rozijnen
  • Kaneel
  • 60 ml ongezoete amandelmelk

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de amandelmelk, de rijst en de rozijnen in een steelpannetje en breng het mengseltje al roerend aan de kook. Hierdoor wordt de rijst iets zoeter en de rozijnen zachter. Laat het 5 minuten pruttelen.
  2. Voeg vervolgens de hüttenkäse toe. Dit zorgt ervoor dat de ‘rijstepap' dikker wordt en een romige smaak krijgt.
  3. Daarna is de kaneel aan de beurt. Ben je een echte liefhebber? Wees dan vooral niet te zuinig met dit lekkere goedje. Het geeft namelijk bijzonder veel extra smaak aan de rijst-met-rozijnen!

Geniet van het ontbijt!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Ontbijt

« Onweerstaanbare wolkenkoekjes – 3 varianten
#Homemade: chocoladereep met kokos en noten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in