Categorieën Ontbijt

Het perfecte ontbijtje met yoghurt, rood fruit en notengranola

Als ik ‘s avonds naar bed ga, heb ik 9 van de 10 keer al trek in het ontbijt. Meestal voert havermout met pindakaas de favorietenlijst aan, maar nu ik dit heerlijke recept van Healthyfoodlove,nl's Anne heb gezien, weet ik het eigenlijk niet meer zo zeker. Hoe verschrikkelijk lekker ziet deze yoghurt met rood fruit en notengranola er namelijk eruit!? 

Het is super fijn om de dag te beginnen met een heerlijke frisse schaal yoghurt, vers fruit en zelfgemaakte granola. Het recept dat ik deze keer met jullie deel is dan ook de perfecte start van je dag. En ik beloof je één ding, al tijdens het bakken zal je verliefd worden op deze heerlijke granola variant (hmm, die geur).

Ingrediënten voor een grote pot notengranola

Heerlijke notengranola met rood fruit.

  • 200 gr havermout
  • 100 gr gemengde (ongezouten) noten
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 banaan
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 50 ml agavesiroop
  • snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie en roer hier de agavesiroop doorheen.
  3. Prak daarna de banaan en meng deze vervolgens door de kokosolie en siroop.
  4. Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
  5. Voeg vervolgens het kokosoliemengsel toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden.
  6. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).

Ik combineerde deze granola variant met Alpro mild & creamy (ongezoet) en wat vers rood fruit, echt heerlijk!

Enjoy!

Liefs,

Anne van Healthyfoodlove.nl 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden