Categorieën Ontbijt

Gevulde appel uit de oven

Sommige ochtenden vragen gewoon om een gezellig, herfstig ontbijt. Op het moment dat de wind om het huis giert en er voor het hele land code geel geldt, dan weet je dat het zo'n ochtend is. Tegen deze gevulde appel uit de oven kan je dan ook eigenlijk geen nee zeggen. 

Dit recept is voor 1 persoon. 

Ingrediënten

  • 1 (friszoete) appel
  • 15 gram rozijnen
  • 20 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel agavesiroop (echt maar een drupje!)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd het dekseltje van de appel en hol hem voorzichtig uit.
  3. Het klokhuis mag je weggooien. De overige stukjes appel vermeng je met de rozijnen, havermout en kaneel. Ben je een groot fan van zoetigheid? Doe er dan ook nog een drupje agavesiroop bij.
  4. Schuif de appel voor 15 minuten in de oven. Daarna mag je direct aanvallen.

Eet smakelijk! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden