Categorieën Friday Favorites

Omdat het geen sinterklaas is zonder.. kruidnoten!

Als de goedheiligman een voet aan land zet, ontstaan er per direct twee groepen mensen. Nee, ik heb het zeker niet over zwarte piet (die discussie voeren ze maar lekker ergens anders), maar over de kruidnoten- versus pepernotenlovers! Zelf hoor ik overduidelijk bij de eerste groep. Natuurlijk kan ik een goede pepernoot waarderen, maar kruidnootjes.. dat zijn die echte echte. Daarom hierbij een recept om ze zelf te maken! 

Ingrediënten

Team kruidnoot hiero!

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 110 gram koude (room)boter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels melk
  • Een mespunt zout
  • 5 theelepels speculaas- en koekkruiden

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de speculaas- en koekkruiden in een kom en mix deze droge ingrediënten door elkaar.
  3. Snijd de koude boter in kleine stukjes.
  4. De melk en boter mogen bij de droge ingrediënten. Je mag nu met je handen aan de slag. Kneed alles goed door elkaar, maar doe dit snel. De boter mag namelijk niet te warm worden door de temperatuur van je handen.
  5. Merk je dat het beslag na het kneden toch iets te warm is? Zet het dan een half uur in de koelkast. Ik vond het daarna sowieso makkelijker om de kruidnoten te rollen.
  6. Maak van het beslag balletjes ter grootte van een… kruidnoot 🙂 Als je echt mooie rondjes maakt, haal je er tot wel 75 kruidnoten uit.
  7. Schuif ze voor 25 minuten in de even.

Even afkoelen en dan… Genieten maar! 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Weet je wat ook lekker is? Er een klein beetje stroop doorheen doen (en wat minder suiker erin)! Ik heb ze stiekem een paar weken geleden al gemaakt, heerlijk!

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden