Categorieën homepageMindset

Zo zorg ik voor de perfecte balans tussen mama en vrouw zijn

Als moeder heb je een hoop ballen hoog te houden. Zelfs als je niet werkt en mensen denken dat je tijd genoeg hebt omdat ‘je immers toch de hele dag thuis zit', ben je blij als je spruit op bed ligt. Een kindje hebben, laat staan 2 of meer, is gewoon heel intensief. Vaak vergeten we dan aan onszelf te denken, maar dat is helemaal niet zo handig. Er is namelijk niets zo fijn als een perfecte balans tussen moeder en vrouw zijn. 

In het eerste levensjaar van Mae heb ik 1 doordeweekse dag gewerkt, zodat ze maar 1 keer per week naar het kinderdagverblijf hoefde. Toen haar verjaardag naderde, merkte ik dat ik de situatie niet zo ideaal vond. Ik miste de aansluiting op mijn werk en Mae kon haar draai niet echt lekker vinden. Iedere vrijdagochtend moest zij weer opnieuw wennen en keek ze de kat uit de boom. Als mijn kleine wup een keer 2 dagen ging, was zij veel sneller op haar plek.

Sinds ze 1 is, gaat ze 2 dagen per week en is ze een heel ander kind geworden op het kinderdagverblijf. De juffen geven aan dat ze veel vrolijker is, makkelijker slaapt en eet en het erg gezellig heeft met de andere kindjes.

Ook voor mij is het positief

Alleen dat al zorgt ervoor dat ik een goed gevoel heb over mijn beslissing, maar dat is niet het enige. Ook ikzelf heb veel baat bij de keuzes die ik heb gemaakt. Op mijn werk klik ik veel beter met collega's omdat ik er vaker ben en ik heb er een nieuwe functie bij gekregen. Op de doordeweekse dagen die ik vrij ben, heb ik veel meer energie en doe ik veel meer leuke dingen met Mae. Misschien komt dat ook doordat ze ouder wordt, maar het feit dat ik mijn tijd met haar veel meer koester, draagt er ook zeker aan bij.

Lekker zwemmen!

Balans tussen moeder en vrouw zijn

Door deze beslissing kwam er een veel betere balans tussen ‘Gab de Moeder' en ‘Gab de Vrouw'. Ik hou op de dagen dat ik werk tijd over om mijn huishouden te doen, extra lang met Toeter te wandelen en te sporten. Vooral tijdens deze laatste 2 activiteiten kom ik echt tot rust en kan ik mijn gedachten op een rijtje zetten.

Ik merk dat vooral tijd voor jezelf hebben en dingen echt alleen voor jezelf doen, ervoor zorgt dat ik in evenwicht ben. Ik ben een veel leukere moeder wanneer ik mijn (negatieve) energie kwijt kan tijdens het sporten of in het schrijven. Deze tijd heb ik helemaal nodig nu Mae nog maar 1 slaapje per dag doet en daar soms nog geen uur voor uit wil trekken. Waarom zou je trouwens ook als er nog zoveel te ontdekken is!?

Kritiek

Waarschijnlijk zijn er nu heel wat (thuisblijf)moeders die zich afvragen waarom ik in godsnaam aan kinderen ben begonnen, als ik niet iedere vrije minuut aan mijn dochter wil besteden, en ergens snap ik dat ook wel. Maar wat er ook gebeurt, mijn kind staat op nummer 1. Als het kinderdagverblijf belt dat Mae niet lekker in haar vel zit, zit ik 5 minuten later in de metro om haar op te halen. En wanneer ik merk dat ze me eigenlijk niet goed kan missen terwijl er sporten op het programma staat, laat ik de gym gewoon voor wat het is.

Maar het feit dat ik weet dat er ruimte is om mezelf te zijn, zorgt al voor heel veel rust in mijn hoofd. Deze rust straal ik weer uit naar Mae en dat maakt onze dagen samen tot een feestje!

Vind jij het lastig om een balans te vinden tussen al jouw bezigheden? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden