Categorieën homepageZuchtjes wind

Hiep hiep hoera! 28 dingen die ik veel eerder had willen weten

Lang zal… ik leven! Vandaag blaas ik dolgelukkig 28 kaarsjes uit. Jeetje, wat hou ik er toch van om jarig te zijn. Het is ieder jaar weer een mooi moment om een kleine teruggooi te doen naar alle dingen die in de loop van de tijd heb geleerd. 

Breek je mooie hoofd niet over het feit dat je dat weleens eerder hebt gelezen, want dat klopt. Vorig jaar op deze prachtige dag zette ik 27 dingen op een rij die ik had geleerd. Jaartje ouder, jaartje wijzer! Dus het werd tijd voor een nieuwe reeks. Ik voel een traditie aankomen.

  1. Verjaardagscalorieën tellen niet. Je kan dus met een gerust hart genieten van een gebakje. Of 10.
  2. Verjaardagen duren langer, soms wel tot 4 dagen. Op donderdag begonnen de voorbereidingen en de festiviteiten houden aan tot zondag. Let op puntje 1: maakt geen fluit uit!
  3. Een kind slaapt vanzelf door. Soms duurt het 1,5 jaar, soms 8 en soms 32, maar er komt een moment dat je echt weer die 8 uur pakt. Vannacht was niet dat moment, kan ik je vertellen. Maar Mae was dan ook erg opgetogen voor de verjaardag van haar moeder!
  4. Je wordt niet extra tevreden over jezelf naarmate je ouder wordt. Ja, misschien als ik straks eenmaal 40 ben, maar nu hopen voor een beetje ‘spiegel-rust' is een hopeloze zaak.
  5. Daarentegen krijg je wel steeds meer schijt aan de wereld. Interesseert mij wat als die broek niet het beste doet voor mijn figuur. Ik vind hem leuk dus ik trek hem aan.
  6. En hoe ouder je wordt, hoe meer je je eigen stijl ontwikkelt. Mega handig, want dat scheelt je een heleboel shoptijd. Ik begin steeds meer door te krijgen waar ik moet zoeken voor de dingen die ik leuk vind.
  7. Met de jaren accepteer je veel eerder dat je er ook weleens naast kan zitten. Ik heb dit jaar buitensporig vaak tegen Wim gezegd dat hij gelijk had. Echt. Ik werd er zelf ook een beetje eng van.
  8. Ook als je 28 bent mag je nog steeds hypertje zijn als DE DAG er aankomt. Go Gabbie, it's your birthday!
  9. Het is ook helemaal niet erg als jij enthousiaster van de speeltuin wordt dan je kind. Een paar weken geleden groef ik dolgelukkig een gat met zo'n graafmachientje, terwijl Mae lekker schommelde. Alleen Wim keek een beetje ongelukkig, want die voelde zich de enige volwassene.
  10. Daarover gesproken: soms moet je even helemaal niet volwassen willen zijn. Ik heb een bloedhekel aan de term ‘lekker gek', maar ook als je gewoon normaal doet, kan je best het volwassen leven even loslaten. Moet je doen, knap ‘ie echt van op.

    IJsjes eten want…!

  11. Zelf griesmeelpudding maken is de bom. Alsof je weer bij je oma of moeder aan de keukentafel zit.
  12. Je ontdekt steeds beter waar je eigen krachten zitten en wat je wilt bereiken in het leven.
  13. En het boeit je niet (of vooruit: minder) als mensen zeggen dat dat niet realistisch is. Dat bepaal je toch zeker zelf wel!?
  14. Zo ben ik echt onwijs blij dat ik gestart ben met de opleiding tot life coach. Voor mijn gevoel ben ik er een beter mens door geworden en kan ik een hoop situaties veel beter aan. Ik ben op dit moment druk bezig met het eerste traject op papier te zetten en daar kan je aan meedoen (maar daarover later meer)!
  15. Je komt erachter dat je stiekem heel veel kan leren van andere mensen en dat dat niet erg is. Daar hoef je absoluut niet te trots voor te zijn.
  16. Ik heb bijvoorbeeld heel veel geleerd van een collega. De manier waarop zij in het leven staat en tegen dingen aankijkt, werkt zo tandjes verhelderend!
  17. De combinatie pindakaas/hagelslag is ook op je 28ste nog steeds goud waard.
  18. Het is oké om op zaterdagavond uitgeblust op de bank te zitten. Als je jezelf 1 keer in de zoveel tijd in de stad begeeft, is het meer dan voldoende. Dan kan je meteen kijken of je nog wilt aanhaken bij de laatste trends of toch liever puntje 6 aanhoudt.
  19. En het is ook helemaal in orde om naar Max te kijken (toch, Carsten?). De programma's op deze zender zijn legendarisch, ik zweer het je.
  20. Ga vooral eens zitten voor We Zijn Er Bijna. Ik beken het meteen: ik ben 28 en fan van Martine van Os.
  21. Als je bijna 30 bent, hoef je nog niet je hele leven uitgestippeld te hebben. Natuurlijk, je weet wat je leuk vindt (punt 12), maar hallo, ga eens fietsen met je 5-jaren-plan. Ik kijk liever iets minder ver vooruit.
  22. Ook al liggen je tienerjaren (ver) achter je, dat betekent niet dat je geen crop tops meer aan kan. Jongens, ik doe niet voor niets zo m'n best in de sportschool.
  23. Je schaamt je niet meer om foutjes die je maakt. Ik kromp misschien wel even in elkaar toen ik bij de Maas “Kom, knappe vent!” tegen Toeter riep, terwijl er ook een oudere meneer liep, maar hé, dat overkomt de beste.
  24. Ook laat je de blunders uit het verleden steeds meer los. Natuurlijk is het niet handig om naar iemand te smsen dat hij zo'n lekker kontje heeft, maar het heeft geen zin om daar na 10 jaar nog wakker van te liggen. En in my defence: het was Koninginnedag.
  25. Je komt erachter dat je tegenwoordig gelukkiger wordt van stokbroodjes met gesmolten camembert dan van een reep chocolade en dat doet best wel zeer.
  26. Maar daarentegen is de karamel zeezout van Tony's nog steeds de allerlekkerste!
  27. Als 28-jarige in 2018 ligt de wereld aan je voeten en kan je alles worden wat je maar wilt zijn.
  28. Vandaag ‘ben' ik dus ontzettend jarig, ga ik onwijs genieten, samen met Mae en Wim, even niet volwassen zijn en alle lekkere dingen eten die ik tegenkom, want puntje 1!
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden