Categorieën Baby spamhomepage

7 fijne dingen die je nog niet weet over de bevalling

Er staat weer een bevalling voor de deur. Niet die van mij (dan had je de aankondigingsblog wel voorbij zien komen), maar die van mijn plantaardigste vriendinnetje. Zij zet binnenkort een allerplantaardigst kind op deze mooie aardbol. En ik kan je vertellen dat dat toch zorgt voor een trip down memory lane. 

Overigens is zij niet de enige met een wondertje in haar buik, sowieso ploppen de baby's tevoorschijn alsof het niets is. Op een of andere manier is mijn standaard vraag altijd of vrouwen zenuwachtig zijn voor de bevalling. Ik heb er mijn missie van gemaakt om zwangere dames met minder paniek naar hun aanstaande topprestatie te laten kijken. Het is namelijk helemaal niet iets waarvoor je in de stress hoeft te schieten.

7 x positiviteit over de bevalling

Oké, natuurlijk is het wel spannend enzo, maar uiteindelijk is het ook gewoon echt een prachtige ervaring. Waarschijnlijk had ik je een klap voor je hoofd gegeven als je dit voor de bevalling tegen me had gezegd, maar het is wel zo. Door deze 7 redenen kijk jij straks ook vol vertrouwen uit naar je bevalling.

1. Jij kan dit!

Jouw lichaam is gemaakt om te bevallen. Als je het niet zou kunnen, had de natuur ons niet aangewezen om de klus te klaren. Dat is ook de reden waarom mannen niet bevallen. Alhoewel ze de mannengriep natuurlijk ook altijd overleven…  

2. Je hebt alle steun van de wereld

Je partner staat aan je zijde, als je wilt vind je je ouder(s) aan de andere kant en bij het voeteneinde staat de verloskundige die je zoveel complimenten geeft dat je de rest van het jaar naast je schoenen loopt.

3. Niets is zo sterk als een bevallende vrouw

Wij, bevallende vrouwen, verzetten bergen. Het is ook by far het moment in mijn leven waar ik het meest trots op ben. Zo sterk als dat je bent bij je bevalling, ben je waarschijnlijk alleen weer bij je volgende werpsessies.

4. Het krijgen van medicijnen mag gewoon

Als je de moedermaffia mag geloven, ben je geen echte vrouw als je om pijnmedicatie vraagt. Mij interesseert het inmiddels geen ruk meer, want ik was zielsgelukkig met mijn ruggenprik. Het gaf me een half uurtje rust om me volledig te kunnen focussen op het persen. Natuurlijk bevallen is prima, maar voor pijnstilling hoef je je absoluut niet te schamen.

5. Je staat er niet alleen voor

Natuurlijk moet je zelf puffen en persen, maar de verloskundige (of gynaecoloog) staat naast je en geeft je zoveel tips als je nodig hebt. Wees dus niet bang om het ‘fout' te doen, want er is iemand die je erdoorheen leidt en die je vertelt wat je het beste kunt doen.

6. Je bent niet de eerste die bevalt

Toen ik aan het begin van mijn inleiding met m'n voeten in de beugels moest, vond ik het behoorlijk gênant om m'n vayaya aan 2 dokters + een co-assistent te laten zien. De tweede keer verliep het al iets soepeler en de derde keer lag ik al klaar toen ze hun handschoenen nog aan moesten doen. Schaam je dus vooral nergens voor, je bent niet de eerste die bevalt. Als jij het fijn vindt om tijdens het puffen op je rug te liggen met je benen wijd, dan doe je dat lekker.

7. Je vergeet alle pijn en ellende

Ik ga niet zeggen dat het niet zeer doet, want dat doet het wel. Sterker nog, een wortelkanaalbehandeling is er niets bij. Maar toch beval ik liever 10 keer, dan dat ik 1 keer in de tandartsstoel lig. Van de bevalling vergeet je namelijk alle pijn en ellende. Potverdorie, wat was ik op een mooie manier van slag toen mijn Erwt voor het eerst op m'n buik lag. En geloof me nou maar dat het echt zo is, anders zouden vrouwen nooit meer dan 1 knapperd op de wereld zetten.

Mocht je me graag naast je bevallingsbed zien, dan mag je me altijd bellen, hoor. Ik weet zeker dat ik het super goed doe als motivatiespreker! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden