Categorieën homepageMindset

Wist je dat piekeraars hele bezige mensen zijn?

Ik heb een spanningsboog van min drie seconden. Met mij door een dierentuin lopen is niet altijd even leuk, omdat ik na een halve minuut de giraffen wel gezien heb. Datzelfde geldt overigens voor een museum. Leuk zo'n schilderij, maar waarom zou je er een uur naar staren? Dit soort gedrag blijkt dus typisch voor piekeraars te zijn. 

Voordat ik verder vertel, wil ik ook deze blog beginnen met een bedankje voor alle reacties. Na mijn eerste verhaal heb ik heel veel berichten mogen ontvangen, maar ook mijn blog van afgelopen week zette veel mensen aan tot handelen. Ik vind dat niet alleen heel fijn voor mezelf, maar ook voor degenen die durven te reageren. Weet dat je niet alleen bent!

Druk, drukker, drukst

Maar de korte spanningsboog dus. Je vraagt je vast af wat dat met piekeren te maken heeft. Ik kwam achter dit verband na een rake vraag van mijn psychologe. Ik vertelde dat ik er niet van hou om stil te zitten. Een serie kijken is niets voor mij. Laat mij maar lekker bezig zijn met klusjes, het schrijven van teksten of allerlei andere dingen. Eigenlijk is alles prima, zolang ik maar niet stil hoef te zitten en niets hoef te doen.

Ik dacht dus dat dat kwam omdat ik een bezig bijtje ben, maar het lijkt er meer op dat ik mezelf bezig hou zodat ik niet kan piekeren. Want zodra ik even niets te doen heb, wordt dat mijn bezigheid. Daarom heb ik mijn angstaanvallen ook voornamelijk ‘s avonds. Op het moment dat ik naar bed ga, MOET ik wel stoppen waarmee ik bezig ben en kan het piekeren beginnen.

Te slim af

Gelukkig komen die momenten steeds minder vaak voor, doordat ik het probleem weet te tackelen. Ik schrijf tegenwoordig ‘s avonds in mijn boek, zodat ik er al over na kan denken voordat ik in bed lig. Helemaal tot stilstand komt mijn piekerorgaantje nog niet, maar soms lijk ik het op deze manier wel te slim af te zijn!

Ik ben op dit moment ruim 3 weken bezig en het lijkt er langzaam op dat ik een voorsprong aan het pakken ben. Zou het opschrijven van mijn piekergedachten dan toch de sleutel tot het succes zijn? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden