Categorieën Baby spamhomepage

10 dingen die lastig – zo niet onmogelijk – zijn als je zwanger bent

Als je zwanger bent, dan zit er het een en ander in de weg. Sowieso je buik, maar soms zijn het ook dingen die helemaal niet zo voor de hand liggen, terwijl het wel heel logisch is dat je er last van hebt! Snap je het nog? Niet? Ohh.. Maar goed dat ik de 10 lastige dingen als je zwanger bent voor je op een rijtje heb gezet. 

  1. Je teennagels lakken – met een beetje pech zie je überhaupt je voeten niet meer, laat staan dat je je teennagels nog kunt lakken.
  2. Op hakken lopen – ik heb het afgelopen zaterdag geprobeerd en op zich ging het aardig, ondanks dat ik wat wankel was. Het feestje kwam pas thuis toen ik ze weer uittrok. Ik was de trotse eigenaresse geworden van twee olifantenpootjes.
  3. Je bikinilijn bijhouden – je ziet weleens mannen met een bierbuik waarvan je denkt: dat gereedschap zit onder een goed afdakje. Zo is het bij zwangere vrouwen ook. Op een gegeven moment scheer je een beetje op de tast en hoop je maar dat je niets permanent verwijdert.
  4. Lief zijn – soms kan je dat gewoon even niet meer. Dan snak je al heel de dag naar een beetje zuurstof (want: kindje zit heel hoog), ben je moe en voel je jezelf lelijk. Lief zijn heeft dan geen prioriteit.
  5. Je mooi voelen – zoals ik al zei: soms voel je jezelf gewoon lelijk. En dik. Dan kan je in de spiegel en denk je: hoe komt dit ooit nog goed? Ik heb overigens geen idee of het ooit nog goed komt. Dat vertel ik je over een paar weken.
  6. Zonder hijgen de trap op lopen – want: de baby zit na een aantal weken dus vrij hoog en neemt dan met veel liefde de plek van je longen in. Ook moet je de zuurstofwagentjes in je bloed delen met je kleine spruit, waardoor er gewoon net wat minder zuurstof voor jou over blijft.
  7. Lekker liggen in bed – er komt een tijd dat op je buik liggen niet meer gaat. Op je rug is ook niet fijn, want het gewicht van je buik drukt je lichaamsader dicht. Hier word je vrij naar van, kan ik je vertellen. Op je zij is wel een optie, maar niet te lang, want dan gaan je bekken zeer doen. Conclusie: als je wekker gaat, stap je strontchagrijnig en compleet vermoeid uit bed.
  8. Iets van de grond pakken – even snel bukken gaat niet meer als er een kind in de weg zit. Sowieso doet het vrij zeer als je jezelf dubbel probeert te vouwen terwijl hier geen ruimte voor is, maar ook moet je vrezen voor het gevaar dat je voorover kukelt. En face first in een volle metro is toch wel zo gênant.
  9. Reizen met het openbaar vervoer – nu we het toch over de metro hebben: verwacht vooral niet dat er iemand voor je opstaat. Ik weet dat ik niet enorm zwanger oog, maar met 34 weken zie je heus wel wat. Toch is het nu al een paar keer voorgekomen dat ik het hele pokke-eind naar mijn werk sta. En dan kan zo'n ritje best lastig zijn.
  10. Seks – tel puntje 4, 5, 6 en 7 bij elkaar op en je weet waarom vrouwen op het einde van de zwangerschap niet meer vol enthousiasme hun benen in de lucht gooien.
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden