Mindset

Spiritualiteit voor beginners – ook voor de niet-zweverige types

Spiritualiteit voor beginners is lang niet zo zweverig als veel mensen denken. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik het effect van de volle maan op mijn sterrenbeeld opzocht. En iedere avond voordat ik ga slapen lees ik uit een van mijn boeken over de Wet van Aantrekking. Ik mediteer (soms), ben op zoek naar mijn ‘steen‘ en er staat een kaartlegging op de planning.

Ik ben op de spirituele toer gegaan toen ik bepaalde antwoorden nodig had. Hoe krijg ik mijn trauma na het meemaken van de aanslag in Nice verwerkt? En op welke manier zorg ik ervoor dat mijn angststoornis geen dagelijkse rol van betekenis meer speelt? Kan ik het zelf voor elkaar krijgen om in overvloed te leven? En hoe speel ik het klaar om mijn eigen leven te bepalen?

Iedereen legt haar eigen reis af

Niemand kan die vragen klip en klaar voor je beantwoorden. Ik geloof dat dit een bepaalde reis is die je zelf moet afleggen. Het maakt dan ook niet uit wat voor problemen je hebt. Ik hoor zelf vaak dat mensen absoluut niet met ons trauma zouden willen ruilen, maar dat geldt voor mij net zo goed. Het kippenvel staat soms rijen dik op mijn rug als ik andermans problemen hoor en ik wil er niet eens aan denken hoe het is als mij dat zou overkomen.

Wat je ook meemaakt, jouw problemen zijn het grootst, maar maken je ook tot wie je nu bent: een sterke vrouw of man die met behulp van (een beetje) spiritualiteit haar leven op de best mogelijke manier wil leven.

Wat is spiritualiteit?

Ik denk dat iedereen dit begrip anders interpreteert. Wim is bijvoorbeeld zo nuchter als een theelepel en voelt zichzelf al mega-spiri-wierie als hij wierrookt ruikt. Een kennis dompelt zich echter helemaal onder in spiritualiteit en kijkt niet op van communiceren met haar Engelen.

Bewustwording en bewust zijn staat centraal bij spiritualiteit. Je bent je bewust (of leert dit) van je lichaam, je ziel, het doel dat je hebt hier op aarde en je leeft vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Wil jij ook spiritueler worden? Probeer dan de volgende 3 tips eens uit. Spiritualiteit is heel erg persoonlijk, dus doe het vooral op je eigen manier!

3 tips voor spiritualiteit voor beginners

1. Luister naar je lichaam en emoties

Je emoties vertellen je hoe het daadwerkelijk met je gaat. Als je veel negativiteit voelt, is er iets niet helemaal pluis. Je kan zeggen dat dit een open deur is, maar hoe vaak onderneem jij daadwerkelijk actie als je merkt dat je niet helemaal op een lijn zit met hoe je je voelt? Om te ervaringen wat je voelt, kan het heel fijn zijn om dingen op te schrijven. Ik merk bijvoorbeeld dat ik heel goed reflecteer met het 6 minuten dagboek.

2. Sta iedere ochtend stil bij hoe je wilt dat je dag eruit ziet

Jij bent echt de regisseur van je eigen leven. Misschien denk je dat het je allemaal overkomt, maar je hebt hier veel meer invloed op dan dat je zelf denkt. Probeer de komende tijd eens iedere ochtend, vlak voordat je uit bed gaat, te bepalen hoe je dag eruit ziet. Wedden dat jij je veel fijner voelt als je ‘s ochtends al bepaalt dat het een topdag wordt? Als je dit niet doet, is de kans groot dat je jouw humeur laat beïnvloeden door die gemorste kop koffie, een file of een rotopmerking van een collega.

3. Kies jouw eigen spirituele reis

Spiritualiteit is heel breed en lang niet alles past bij jou. Misschien word je wel helemaal eng van de gedachte dat er ‘gidsen' zijn die met jou willen praten of geloof je helemaal niet in de kracht van edelstenen. Dit is helemaal prima, kies gewoon jouw eigen pad en kijk naar waar jij je goed bij voelt. Hoe meer je leest, hoe meer je leert.

Heb jij nog extra tips? Deel ze dan vooral hieronder.

*Dit artikel bevat affiliate links. Dat kost jou helemaal niets, maar levert mij bij een click of verkoop een klein percentage op.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden