Zuchtjes wind

Onze vakantie in Denemarken: regen, veel taart en te hard van de glijbaan gaan

Houdoe en bedankt, zomervakantie van 2019. Je zit er weer op! Na 2 weken vakantie in Denemarken is ook voor ons het normale leven weer begonnen. Ik geloof niet dat ik eerder zoveel regen heb gezien in 14 dagen en eerlijk is eerlijk, daar zit je helemaal niet op te wachten tijdens je zomervakantie. Maar toch hebben we gelukkig ontzettend genoten.

In the middle of nowhere

We hadden ons huisje geboekt via Dansk.nl en de doorslaggevende factor was absoluut de prijs. Voor 15 dagen waren wij nog geen € 700,- kwijt, en dat voor een flink vakantiehuis met sauna, jacuzzi en speeltoestellen in de tuin.

Het enige waar ik niet goed naar gekeken had, was wat je er in de omgeving kon doen. Het huisjes stond op een vakantiepark in Jegum en daar had je op een speeltuin en een klein winkeltje na, verder niet veel. Het dichtstbijzijnde dorp waar je iets kon beleven, was Henne Strand en dat lag op 20 minuten rijden met de auto. Even snel een boodschap doen of lekker door het dorp lopen, zat er dus niet in.

Zodra de zon scheen, gingen we lekker de tuin in!

Een flink leerpunt voor de volgende keer dus: kijk ook even of je niet het enige levende wezen in een straal van 20 kilometer bent. Aan de andere kant, doordat we nu middenin de natuur zaten, zijn we wel echt tot rust gekomen. En dat tijdens een vakantie met een peuter!

Vakantie in Denemarken betekent kans op regen. Veel regen.

Dat we hier en daar een bui konden verwachten, hadden we ingecalculeerd. Wat dat betreft is Denemarken natuurlijk net Nederland. Alleen de hoeveelheid regen is ons stiekem wel een beetje tegengevallen. Op de aankomstdag na, hebben we geen enkele dag zonder regen gehad. Van de 14 dagen dat we er waren, heb ik een halve dag in mijn korte broek gelopen en daarna snel de open haard aangedaan omdat ik het zo wat bestierf van de kou.

We konden gelukkig nog een paar keer naar het strand.

Gelukkig hebben we ons daar niet door laten tegenhouden. Zo heb ik mijn allereerste film ooit met Mae gekeken (Pooh's Lollifantenfilm – een dikke aanrader) met een bakje chips erbij, hebben we gedanst in de regen (dat is echt grappig!) en zijn we naar een aantal musea geweest. Ook hebben we een megagrote binnenspeeltuin bezocht met springkussens en luchtdrukballetjespistolen om vervelende kinderen mee van de baan af te schieten. We hebben kilo's taart gegeten en in elk leuk tentje dat we tegenkwamen, wel een kopje koffie gedronken. Hierdoor heb ik mijn lijst met lekkere Deense etenswaren helemaal af kunnen vinken!

Een van mijn favoriete Deense lekkernijen: de wienerkringle!

Kleine meisjes worden groot

De vakantie in Denemarken bleek ook goed voor de woordenschat van Mae. Die ging echt met sprongen vooruit! Zo stonden Wim en ik met onze mond open toen ze opeens keihard “een regenboog!” riep en bleek ze gewoon drie liedjes helemaal mee te kunnen zingen. Voordat we op reis gingen, maakte ik me een beetje zorgen omdat ze buitenshuis niet veel praatte, maar nu ik weet wat ze allemaal kan, maak ik me niet meer zo druk.

Hier zit ik in een verlaten Vikingshuisje mijn broek schoon te poetsen met billendoekjes, nadat ik te hard van de glijbaan ging.

De blunder van onze vakantie in Denemarken

Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet naar huis toe kan als ik niet een keer iets heel stoms, onhandigs of lomps heb gedaan. Dat was tijdens deze vakantie niet anders. Dit keer stootte ik niets om en miste ik ook geen bus, maar ging ik veel te hard van de glijbaan. En met veel te hard, bedoel ik dat ik zo'n anderhalve meter op mijn kont doorschoof. Terwijl ik lag te creperen, deed Wim z'n best om me niet uit te lachen, brulde Mae heel hard dat ze nog een keer wilde en siste de Duitse meneer achter me tegen z'n kinderen dat ze moesten ‘bremsen‘. Ik neem het hem nog steeds kwalijk dat hij dat niet tegen mij heeft gezegd.

Binnenkort komt ook mijn lijst met de hotspots van Zuidwest-Jutland online!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden