Mindset

Moneymindset: 10 waardevolle lessen van Kim Munnecom

Vorige week bezocht ik ‘Word een Master in geld manifesteren XL' van Manifestation Junkie Kim Munnecom. Zij onderneemt (en leeft) vanuit de Wet van Aantrekking en tijdens de live-dag leerde ze ons de belangrijkste lessen. Dit was zo'n bijzondere en inspirerende dag dat ik waarschijnlijk wel 100 tips met je kan delen, maar ik heb besloten me te richten op de 10 meest waardevolle. Ben jij klaar om te werken aan een succesvolle moneymindset?

Van de bijna 200 aanwezige vrouwen was zeker 80% ondernemer, maar toch hoef je niet per se een eigen bedrijf te hebben om lering te trekken uit deze wijsheden. Ook als je in loondienst of niet werkt, kan actief bezig zijn met je moneymindset heel veel rust en inzicht brengen. Daarnaast zijn het ook nog eens onwijs inspirerende lessen die je in het dagelijks leven kan toepassen.

Een kleine waarschuwing vooraf: Alle lessen komen voort uit de Wet van Aantrekking. Aangezien dit niet tastbaar is, kan dat als zweverig worden gezien. Ik merk dat hier soms lacherig over wordt gedaan en dat is natuurlijk helemaal prima, maar heb respect voor elkaar. Als dit niet je ding is, dan is dat jouw goed recht en dan ben ik blij voor jou dat jij een andere manier hebt gevonden.

10 waardevolle lessen voor jouw moneymindset

Les 1. Jij moet veranderen, niet de omstandigheden

Wij, mensen, mopperen graag. Op alles en iedereen. Het ligt namelijk altijd aan de omstandigheid en nooit aan ons. Ben ik niet afgevallen deze week? Oh, maar ik was ongesteld en dan heb ik altijd trek in chocola. Zat ik met tegenzin achter m'n bureau? Dat komt omdat mijn baas een eikel is. Nee! De manier waarop jij dingen ervaart, komt door jezelf. Je baas blijft je baas en je baarmoeder, je baarmoeder. Maar hoe je daarmee omgaat, heb je zelf in de hand.

Manifestation Junkie!
Les 2. Bedenk hoe je wilt dat iemand anders jou ziet

Hoe voel jij je vandaag? Ben je vrolijk en energiek of terneergeslagen en somber? En besluit nou eens hoe je wilt overkomen op andere mensen? Als een succesvol iemand of als diegene die altijd chagrijnig is? Het gaat er niet om hoe een ander over jou denkt, maar wel om hoe jij over wil komen. Straal dus uit hoe jij wilt dat anderen jou zien en hoe jij jezelf graag ziet.

Les 3. Kies bewust iedere dag voor de juiste focus en maak die shift

Je wordt ‘s ochtends wakker en denkt: dit wordt een rotdag. Je blijft daar de hele dag in hangen en ‘s avonds stap je in bed met het gevoel: ik zei toch dat het een rotdag werd? Stel jezelf nu eens de vraag wat je daarmee gewonnen hebt. Juist, helemaal niets. Iedere ochtend als jij wakker wordt, heb je de keuze hoe jij deze dag ziet. En als jij opstaat met een rotgevoel, dan is het aan jou om die shift te maken en je te focussen op iets waar je wel blij van wordt.

Les 4. Koppel je succes niet aan een tekort

Iets willen bereiken vanuit een tekort kan niet. Je focust je dan namelijk op iets dat je niet hebt en dan kan het nooit meer worden. 0 + 0 = 0. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Als jij iets wenst, zoals bijvoorbeeld bepaald omzetdoel, focus je dan op wat je al hebt en hoe blij je daarmee bent. Iedere cent heb je zelf verdiend en daar mag je onwijs trots op zijn. Dat gevoel geeft je zoveel meer blijdschap dan wanneer je kijkt naar hoeveel euro's je nog binnen moet harken voordat je bij jouw doel bent.

Les 5. Bedenk wat jouw toekomstige ik zou doen

Waar wil jij over 5 jaar staan en wat voor beslissingen zou die persoon nemen? Je komt pas op dat gedroomde punt als je NU al op die manier de knopen doorhakt. Dat is ook de reden dat ik gekozen heb voor een coach en mezelf een nieuw dagritme heb aangeleerd. Mijn toekomstige zelf is een gezonde, sterke, fitte en succesvolle coach. Als ik over een tijdje op dat punt wil zijn, moet ik nu al die beslissingen nemen. (Overigens betekent het niet dat ik mezelf nu niet als sterk of succesvol zie, maar wel dat het beter kan.)

Have a mind that is open to everything and attached to nothing.
Les 6. Wees tevreden met ALLE resultaten die je behaalt

“Have a mind that is open to everything and attached to nothing.” Kies een doel, maar wees ook blij met IEDER resultaat. Dit was voor mij zo'n ontzettend mooie eyeopener. Vaak is bij mij pas iets succesvol als ik een bepaald aantal heb behaald. Hierdoor ga ik echter helemaal voorbij aan de mensen die wel mijn website hebben bezocht, die wel meedoen met mijn training of die wel mijn foto hebben geliked. Het geeft me een mislukt gevoel, terwijl ik zoveel heb bereikt. En daarnaast focus ik me dan ook op het gebrek (aan klanten, aan likes, aan whatever) in plaats van op de overvloed die ik al mag ervaren. Ik kwam erachter dat ik dit echt moest aanpassen om een goede moneymindset te hebben,

Les 7. Als je hetzelfde blijft denken wat je nu doet, dan blijft de Wet van Aantrekking je steeds brengen wat je nu al hebt

Je kan niet verwachten dat er iets verandert, als jij zelf niet verandert. Ik heb lang nagedacht over wat ik nog toe kan voegen aan deze les, maar het is zoals het is. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Les 8. Take inspired action!

Op het moment dat mensen een verlangen hebben en deze (bewust of onbewust) uitzenden, komt daar een reactie op. Je ontvangt inspiratie waar jij iets mee moet doen. De kans is groot dat dit iets is wat ver buiten je comfortzone is en daardoor wordt er vaak niets met die inspiratie gedaan. Je schrijft het onderaan je to-dolijst of je zegt: “Dat is zo'n grote stap. Het komt wel als ik er klaar voor ben.” MAAR JE BENT ER NU KLAAR VOOR! Daarom krijg jij die inspiratie. Het is aan jou om deze inspiratie op te pikken en actie te ondernemen. Denk hierbij ook (vaak, heel vaak) aan les 7.

Les 9. Kies de weg van de minste weerstand.

Dat betekent niet dat jij op je dooie akkertje kan wachten tot het moment daar is dat het geld binnenstroomt, maar wel dat je niet per se hoeft te worstelen om een prachtig resultaat te bereiken. Kies wat voor jou werkt, want dan voel je het plezier en dan geniet je pas echt. Je bent langer bezig met het bereiken van je doel, dan met het uiteindelijke doel zelf. Het is dus van belang dat jij plezier hebt tijdens die reis! En dat heb je door de weg van de minste weerstand in te slaan en voor een manier van werken (of afvallen of wat dan ook) te kiezen wat bij jou past.

Les 10. Heb de discipline om IEDERE dag aan je moneymindset te werken.

Een kind leert niet in één dag lopen en Ronaldo leerde niet in één dag voetballen. Je moet de discipline hebben om iedere dag aan je moneymindset te werken, want pas dan wordt het een succes. Hoe je dat doet, is aan jou. Ik kies ervoor om iedere dag op een positieve manier met geld om te gaan. Als ik boodschappen doe, dan ben ik dankbaar voor het geld wat ik heb om gezond eten te kopen en als ik mijn bank-app open, ben ik blij met iedere cent die daarop staat. Dat geeft me een zoveel beter gevoel dan wanneer het me pijn doet als geld mijn portemonnee verlaat of wanneer ik me er zorgen over maak.

Kim zei het ook zo mooi: “Geld heeft geen waarde, alleen de waarde die wij eraan koppelen.” Ik heb besloten dat geld iets moois en iets positiefs is. Ik hou van geld en geld houdt van mij!

Hoe denk jij over deze moneymindset lessen?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden