Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: de gekste woordjes en op de valreep toch nog waterpokken.

Lief Erwtje,

Hoe krijg je het voor elkaar: vlak voordat we maand 26 ingaan, ploppen de waterpokken op. Ze verschijnen waar we bijstaan en je bent al heel wat rode bultjes rijker. Gelukkig lijk je er nog weinig last van te hebben. Hopelijk blijft dat zo en kom jij deze, toch een tikkie bijzondere, periode goed door.

“Joh gozer, wat denk ‘ie ervan? Schiet je nog een beetje op met die kabelbaan?

Je humeur lijdt er gelukkig niet onder. Je babbelt vrolijk door en maakt de meest bijzondere combinaties met woorden. Inmiddels plak je ook weleens 3 of 4 woordjes achter elkaar, zoals “opa en oma thuis?” of “papa fiets naar werk?” Het gebeurt echter ook nog vaak genoeg dat je papa en ik geen idee hebben waar je nu allemaal over babbelt en we knikken dan maar braaf ja.

Op het kinderdagverblijf heb je het megagezellig. Je loopt hele dagen vrolijk rond te banjeren met je vriendje. Als jij een boekje gaat lezen, doet hij met je mee en als hij besluit een puzzeltje te maken, dan kan jij natuurlijk niet achterblijven. Volgens de juf zijn jullie 4 handen op 1 buik en ik hoop dat dat ook nog heel lang zo blijft.

We knuffelen die waterpokken gewoon weg

Mijn liefste moppie, mama is zo ongelooflijk trots op je! Je verandert steeds meer in een echt dametje dat heel goed weet wat ze wilt en ontzettend sociaal is. Geen baby is veilig voor een knuffel en een aai, en op iedere zere knie moet een kusje, of je diegene nu kent of niet.

We gaan van de 26ste maand iets geweldigs maken!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden